160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bitliste TOKİ başvurusunda son gün telaşı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitliste TOKİ başvurusunda son gün telaşı
Abone ol
“İLK EVİM, İLK İŞ YERİM” PROJESİNE BAŞVURMAK İSTEYEN BİTLİSLİLERİ SON GÜN TELAŞI SARDI.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine başvurmak isteyen Bitlislileri son gün telaşı sardı.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi başvuruları bugün sona eriyor. 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak sunulan projenin son gününde Bitlis il ve ilçelerinde bulunan bankalarda vatandaşları son gün telaşı sardı. Projeye başvuru yapan vatandaşlar ön ödeme yapmak amacıyla Tatvan’da bulunan Ziraat Bankası önünde sıra oluşturdu.


Vatandaşın büyük ilgisiyle karşılaşan projeye şimdiye kadar yaklaşık 8 milyon vatandaşın başvurduğunu açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmî müracaatları tamamlanan talep sayısının ise 5 milyona yaklaştığı bilgisi paylaşıldı.


Ev, arsa veya iş yeri hayaliyle başvuruyu kaçırmak istemediğini dile getiren Enes Tarlan adlı vatandaş, “Bugün TOKİ başvurularının son günü. Bizler de işlerimizden dolayı pek fırsat bulamadık. Ancak son güne denk getirebildik. Allah nasip etti ve son günde başvurumuzu yaptık. İnşallah bize bir ev, dükkân ya da arsa çıkar. Yani onun heyecanıyla son gün başvuru yapabildik. Umut ediyoruz ki ülkemiz ve bizler için güzel bir yatırım olur” dedi.


İş yoğunluğundan dolayı başvuruyu son güne bıraktığını söyleyen Ümit Adalmış ise “TOKİ başvurularının bugün son günü. Ben de bir dükkân sahibi olmak için son gün bankaya geldim. İşlerimden dolayı yetişemedim ve bugün yetiştirebildim. Başvuru yaptım inşallah bana çıkar” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
(Özel) Bursada zabıtaya sinirlenen sokak müzisyenleri gitarını böyle kırdıÖnceki Haber

(Özel) Bursada zabıtaya sinirlenen sokak...

Evliliğin Üç Hali kitabından iyileştirici yöntem: “Mutlu Anlar Kutusu”Sonraki Haber

Evliliğin Üç Hali kitabından iyileştiric...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar