160x600
14 Mayıs, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

BIST 100 Haftaya Yatay Başladı: GSRAY, TOASO ve KONTR Öne Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BIST 100 Haftaya Yatay Başladı: GSRAY, TOASO ve KONTR Öne Çıktı
Abone ol
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününe sınırlı yükselişle başlandı. GSRAY, TOASO ve KONTR hisseleri yatırımcıdan yoğun talep görürken; döviz ve altın cephesinde sert yükselişler yaşandı.
Wordpress Hosting

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe %0,28 artışla 9.343,14 puandan başladı.

Açılışta gelen kısmi pozitif görünümün ardından endeks, ilk işlemlerde 9.300 puan seviyelerinde yatay bir seyir izlemeye başladı.

Geçen hafta BIST 100, 9.245 – 9.492 puan aralığında dalgalı bir seyir izleyerek haftayı %0,68 kayıpla 9.317,24 puandan tamamlamıştı.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde, geçtiğimiz hafta yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği hisseler; sigorta, teknoloji ve iletişim sektörlerinden geldi.

Buna karşılık inşaat, faktoring ve spor hisseleri satış baskısıyla karşılaştı.

Haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksinde öne çıkan hisseler GSRAY, TOASO, KONYA, KCAER ve KONTR oldu.

Bu hisseler, seansın ilk dakikalarında yatırımcılardan yoğun talep gördü.

Öte yandan, MIATK, ENJSA, OBAMS, BTCIM ve GRTHO hisseleri güne en zayıf başlayanlar arasında yer aldı.

BIST 100 dışındaki hisselerde ise EUHOL, BFREN ve USAK en çok yükselen hisseler olurken; PEHOL, ETILR ve FENER sert düşüşle güne başlayan hisseler arasında dikkat çekti.

Haftanın ilk gününde döviz piyasasında da hareketlilik yaşandı.

Dolar/TL kuru %1,4 artışla 38,17 seviyesine yükselirken, euro/TL %2,8 primle 44,09 seviyesine çıkarak önemli bir yükseliş kaydetti.

Altın tarafında ise gram altın %2,55 değer kazanarak 4.168 TL seviyesine ulaştı.

Böylece gram altın yeni rekor seviyeleri test etmeye devam etti.

Asya borsaları haftaya pozitif bir seyirle başlarken, Avrupa borsaları güne düşüşle başladı.

ABD vadeli endeksleri ise günün ilk saatlerinde satıcılı bir seyir izleyerek küresel piyasalardaki kararsız görünümün sürdüğüne işaret etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç yangını ekipleri harekete geçirdiÖnceki Haber

Araç yangını ekipleri harekete geçirdi

Bakan Işıkhan: Tüm illerimizi yeniden ayağa kaldırmak ve yaralarımızı sarmak için çok hızlı harekete geçtikSonraki Haber

Bakan Işıkhan: Tüm illerimizi yeniden ay...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar