160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Binlerce Bulgaristan vatandaşı yeni yıla Edirnede girecek: Oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce Bulgaristan vatandaşı yeni yıla Edirnede girecek: Oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı
Abone ol
GİYECEKTEN YİYECEĞE TÜM İHTİYAÇLARINI EDİRNE’DEN KARŞILAYAN BULGARİSTAN VATANDAŞLARI, YENİ YIL KUTLAMALARI İÇİN DE EDİRNE’Yİ TERCİH EDİNCE GÜNLER ÖNCESİNDEN REZERVASYON YAPTIRDIKLARI OTELLER VE RESTORANLAR DOLULUK ORANINA ULAŞTI.

Giyecekten yiyeceğe tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgaristan vatandaşları, yeni yıl kutlamaları için de Edirne’yi tercih edince günler öncesinden rezervasyon yaptırdıkları oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı. Alışveriş için hafta sonu Edirne’ye akın eden ve adım atacak yer bırakmayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta güçlük çekti.


Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Edirne’nin yerel pazarlarında ve caddelerinde hafta sonu yerel halktan çok alışveriş için gelen Bulgaristan vatandaşlarının yoğunluğu kameralara yansıdı. Bulgaristan vatandaşlarının alışverişte cazibe merkezi haline gelen Edirne’de, esnafın müşterilerinin yüzde 90’ını Bulgaristan vatandaşları oluşturuyor.



Aldıklarını taşımakta güçlük çektiler


Komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, bu hafta da Edirne’ye akın etti. Cuma günü sabahın erken saatlerinde Edirne’ye gelen ve soluğu Ulus Pazarında alan Bulgarlar, çılgınca alışveriş yaptı. Geceyi otellerde geçiren Bulgarlar, Cumartesi ve Pazar günleri de alışverişlerini sürdürdü. Giyecekten yiyeceğe hemen hemen tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgarlar, aldıklarını taşımakta güçlük çekti.



Müzisyenler Bulgarca müziklere, aşçılar Bulgarca yemeklere odaklandı


Alışverişin izdihama dönüştüğü Edirne’ye gelen Bulgarlar, otellerde konaklayıp 2-3 gün süren alışveriş günleri gerçekleştiriyor. Otellerde ve restoranlarda yaşanan yoğunluk yılbaşında da devam edecek. Yeni yıla Edirne’de girecek olan Bulgarlar, otellerde günler öncesinden rezervasyon yaptırdı. Edirne’de yeni yıla girmeyi tercih eden binlerce Bulgaristan vatandaşının yoğun talebi üzerine oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı. Müzisyenler repertuarına Bulgarca müzikler, aşçılar da menülerine Bulgarca yemekler ekledi.



Otel ve restoranlarda rezervasyonlar doluluk oranına ulaştı


Edirne’de bir otel personeli Birhan Didin, “Bulgaristan vatandaşları yılbaşı akşamı Edirne’de konaklayacaklar. Meslektaşlarımız ile görüştüğümüzde yoğun talep olduğunu ve doluluk oranlarına ulaşıldığını ifade ettiler” açıklamasında bulundu.


Edirne’de bir restoranın müdürü Burak Cansever ise, “Edirne’nin tüm işletmelerine olduğu gibi bizim işletmemize de Bulgaristan vatandaşlarının yoğun ilgisi var. İşletmemizde Bulgaristan vatandaşlarına yüzde 10 kapasite ayırdık, şu an doluluk oranına ulaştı” dedi.



“Edirne çok ucuz”


Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bulgaristan vatandaşları, Edirne’deki fiyatların Bulgaristan’a göre çok ucuz olduğunu söyledi. Bulgaristan vatandaşları, giyecekten yiyeceğe tüm ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını ifade etti. Yunanistan İskeçe’den alışveriş için gelen vatandaşlar da, Edirne’deki fiyatların Yunanistan’a göre ucuz olduğunu söyledi


Öte yandan, yılbaşı kutlamaları nedeniyle Edirne’nin birçok noktasında ışıklandırmalar yapıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eyüpsultanda 12 ton sahte etil alkol ele geçirildiÖnceki Haber

Eyüpsultanda 12 ton sahte etil alkol ele...

Başakşehirde Burak Kutla 90lar gecesiSonraki Haber

Başakşehirde Burak Kutla 90lar gecesi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar