160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bingölde tatlıcıların bayram mesaisi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingölde tatlıcıların bayram mesaisi başladı
Abone ol
RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE YOĞUN BİR MESAİ HARCAYAN TATLICILARDA BAYRAMA SAYILI GÜNLER KALA TATLI BİR TELAŞ BAŞLADI. SİPARİŞLERE YETİŞMEYE ÇALIŞAN TATLICILARDA ÇİFT VARDİYA İLE SAHUR VAKTİNE KADAR ÇALIŞIRLARKEN EN UCUZ TATLININ KİLOGRAM FİYATI İSE 180 TL’DEN BAŞLIYOR.

Ramazan ayı içerisinde yoğun bir mesai harcayan tatlıcılarda bayrama sayılı günler kala yoğunluk arttı.


Bingöl’de Ramazan Bayramı’na üç gün kala usta ellerde şekillenen onlarca farklı tatlı çeşidi, bayram sofralarını süslemek için tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Bingöl’de yıllardır tatlıcılık yapan işletmeler, vatandaşların bayram öncesi siparişlerini karşılamaya çalışıyor. Bayram öncesi alınan siparişler, usta ellerde şekillenerek tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Midye, havuç dilimi, bülbül yuvası, şöbiyet, cevizli baklava, fıstıklı sarma, kare baklava, kuru baklava ve kadayıftan oluşan bin bir çeşit tatlılar bayram için hazırlanıyor.


Bayram öncesi yoğunluğun yaşandığını dile getiren tatlı işletmecisi Aydın Bünül, “Bayrama üç gün kaldı ve her zamanki gibi bayram telaşı içerisine girdik. Yoğun siparişler gelmeye başladı. Müşterilerimizi tatlısız bırakmamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ustalarımız normalde iftardan sonra çalışmaya başlıyor sahura kadar ama bayram arifesinde çift vardiya çalışmaya başlıyoruz. Hem gece hem gündüz çalışıyoruz yoksa yetiştiremeyiz” dedi.


Bünül, "Şuanda fıstıklı kadayıf ile fıstıklı baklava fiyatı 240 ile 400 TL arasında, cevizli baklava ile cevizli kadayıf ise 180 lira ile 200 TL arasındadır. Piyasada ucuz tatlı satan işletmeler var. Nasıl satıyorlar ben anlam veremiyorum. Bütün vatandaşlarımız özellikle ucuz tatlı satan yerlerden kaçınmaları gerekiyor. Neticede insan sağlığı. Ucuza satılan tatlı kesinlikle tatlı değildir. Herkesin az da olsa kaliteli yerden tatlı almalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Liseli çikolata Türkiyenin tercihi olduÖnceki Haber

Liseli çikolata Türkiyenin tercihi oldu

Bakan Derya Yanık, Osmaniye’de medyadan sorunları dinlediSonraki Haber

Bakan Derya Yanık, Osmaniye’de medyadan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar