160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bingölde kene avcısı sülünler doğaya salındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingölde kene avcısı sülünler doğaya salındı
Abone ol
BİNGÖL’DE KENE POPÜLASYONUNU AZALTMAK VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN, KENT GENELİNDE TOPLAMDA 105 ADET SÜLÜN DOĞAYA SALINDI.

Bingöl’de kene popülasyonunu azaltmak ve biyolojik çeşitliliği devam ettirmek için, kent genelinde toplamda 105 adet sülün doğaya salındı.


Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, kent genelindeki kene popülasyonunu azaltmak için, doğaya 105 adet sülün kuşu salındı.


Biyolojik çeşitliliği koruma ve devam ettirme adına da salımın yapıldığını bildiren Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sülünlerin günde 500 ila bin adet arasında kene yediğini aktardı. Sülün kuşunun yanında bin 150 adet de kekliğin doğaya salındığı bildirilirken, çeşitli noktalara fotokapanların yerleştirildiği belirtildi.


Bahçesine yakın bir noktaya sülünlerin bırakıldığını ve gönüllü olarak koruyacağını da söyleyen vatandaşlardan Turhan Bürkük, "Bugün Doğa korumadan arkadaşlar Sülün bıraktılar benim bahçeme yakın. Korumalığını da üstlenmek için sulak bir araziye bıraktık. Daha iyi gelişirler ve inşallah bizim bu araziye adapte olurlar" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi kilit motosiklet hırsızlıklarının önüne geçer Önceki Haber

İyi kilit motosiklet hırsızlıklarının ön...

Adanada uzun namlulu silah operasyonu Sonraki Haber

Adanada uzun namlulu silah operasyonu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar