29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Bingölde depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingölde depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi
Abone ol
BİNGÖL’DE DEPREMZEDELER YARARINA VENG ŞIMA İYİLİK DERNEĞİ VE 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI.

Bingöl’de depremzedeler yararına Veng Şıma İyilik Derneği ve 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yardım kampanyası başlatıldı.


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de çeşitli yardım kampanyaları yapıldı. Yardım kampanyası çerçevesinde Bingöl’de Veng Şıma İyilik Derneği ile 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Öğrencileri tarafından Kültür Parkında yemek organizasyonu düzenledi. Etkinliğin açılışına Bingöl Vali Vekili Abdullah Özbek, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından yapılan dualar ile açılışı gerçekleştirilen yardım kampanyasında hem dernek üyeleri hem de gönüllü vatandaşlar evlerinde yaptıkları yemekleri getirerek satış yaptı. Tatlılardan böreklere, dolmalardan, mangala kadar bir çok yemek çeşidinin bulunduğu yardım kampanyasına ilgi oldukça fazla oldu. Yapılan satışta elde edilen gelirin Ramazan ayında depremzedeler yararına kullanılacağı belirtildi.


Yüzlerce kişinin katıldığı yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Veng Şıma İyilik Derneği Başkanı Yunus Kuyuldar, ’’Depremin ilk gününden bu yana bölgedeyiz. Tüm illerimize yardımlarımızı koordineli bir şekilde gönderdik valilik koordinesinde. 3 tane yardım kampanyası düzenledik depremzedeler için dördüncüsünü de burada Büyük Bingöl Kardeşlik Sofrasını düzenledik. 15 Temmuz Milli İrade okulumuz ile birlikte yapıyoruz. İnşallah çok güzel katılım olacak bu doğrultuda deprem bölgesine Ramazan ayı için kumanya göndereceğiz, bunu kahvaltı olarak düşünüyoruz. Yardımlarımız devam ediyor, devamda edecek inşallah” dedi.


Yardım kampanyasına katılan Nihat Korluelçi ise “Malum çok büyük bir sıkıntı yaşadık bu depremde. Buradaki kardeşlerimizin acısını bir nebze hafifletmek adına yardımcı oluyoruz. Allah bir daha ülkemize böyle bir acı göstermesi” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem şehitleri anısına 3 bin 900 fidan toprakla buluştuÖnceki Haber

Deprem şehitleri anısına 3 bin 900 fidan...

Kardeşini bıçaklayan genç sokakta baygın bulunduSonraki Haber

Kardeşini bıçaklayan genç sokakta baygın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar