30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4611
EURO34.7677
ALTIN2421.0

Bingöl Valisi Usta: ‘Sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl Valisi Usta: ‘Sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız”
Abone ol
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta Bir Konuşma Yaptı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde AFAD İl Müdürlüğü binasındaki anma töreninde konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Vatandaş olarak, birey olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ne yapacağız, sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız” dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin üzerinde bugün tam bir yıl geçti. Depremin yıldönümünde ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de çeşitli faaliyetler düzenlendi. AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde depremde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen programda, kısa film gösterimi ve STK’lara teşekkür belgesi takdim edildi.

Programda konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, depremden hemen Bingöl olarak bütün kurumlarla seferber olduklarını söyledi. Vali Usta, “Depremden sonraki ilk saatlerde bizler de Bingöl’de aynı hassasiyetle Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. AFAD, ilgili kurumlarımız, Belediyemiz, STK’larımız ve gönüllü vatandaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz muazzam bir çaba ve fedakarlık sonucu organize olduk ve en kısa sürede deprem bölgesine ulaştık. Deprem bölgesinin birçok noktasında personelimiz, iş makinalarımız, araçlarımız ve modern cihazlarımızla arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Çadır ve konteyner kurulumlarına katkı sağladık. İl merkezi ve ilçelerimizde AFAD ve Belediyelerimiz öncülüğünde oluşturulan yardım toplama noktalarında acil ihtiyaçlar toplanarak tasnif edildi ve deprem bölgesinin farklı noktalarına ulaştırıldı. Daha sonra ilimize gelen depremzede kardeşlerimiz için ilimizdeki öğrenci yurtları ve kamu tesisleri seferber edildi. Aynı şekilde çok sayıda depremzede aile de Bingöllü hemşehrilerimiz tarafından evlerinde misafir edildi. Kısacası milletimiz, ‘asrın felaketi’ dediğimiz büyük bir imtihan yaşadı ve bu imtihanı Hamdolsun ki ‘asrın dayanışması’ ile geride bıraktı” dedi.

“Vatandaş olarak, birey olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz”

Sorumluluk çağrısında bulunan Vali Usta, “Bingöl’de depremin acılarını, depremin yıkımlarını konuşmanın çok anlamı yok. Herhalde bu anlamda Türkiye’deki en derin yaralı insanlardansınız. Dolayısıyla aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyiz. 93’lerde deprem yaşadık, 2000’lerde yaşadık, 2023’de yaşadık Allah göstermesin belki ileri de yine yaşayacağız. Vatandaş olarak, birey olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ne yapacağız, sağlam zeminlere binalarımızı yapacağız, binalarımız yıkıksa, ağır hasarlıysa, çürükse o binaları bir kere boşaltacağız” şeklinde konuştu.

Asrın felaketinde bütün ülkenin birlik içinde hareket ettiğinin altını çizen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, “Büyük bir felaket yaşadık. Asrın felaketi bütün Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’ümüzde de asrın dayanışmasına dönüştü. Bütün dünyaya örnek olabilecek bir dayanışma örneği sergilendi. Muhtemel deprem risklerini azaltmanın en etkili yolu, halkın eğitimi ve bilinçlendirilmesidir. Bizim bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yine AFAD müdürlüğümüz başta olmak üzere bütün kurumların işbirliğine ihtiyacı var. Halkı bilinçlendirdiğimiz zaman, muhtemel depremde kayıpları en aza indirmiş olacağız” dedi.

Anma töreninde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunurken, programa kurum amirleri ve STK temsilcileri de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edremit EMİTTte tanıtılıyorÖnceki Haber

Edremit EMİTTte tanıtılıyor

Jeoloji mühendisinden yüksek katlı binalara eleştiriSonraki Haber

Jeoloji mühendisinden yüksek katlı binal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar