160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bin 400 yaşındaki Porsuk ağacının tescillenmesi için çalışma başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin 400 yaşındaki Porsuk ağacının tescillenmesi için çalışma başlatıldı
Abone ol
ARTVİN’DE VARLIĞI TESPİT EDİLEN, BİN 400 YAŞINDAKİ PORSUK AĞACI ANIT AĞACI OLARAK TESCİLLENMESİ İÇİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Artvin’de varlığı tespit edilen bin 400 yaşındaki Porsuk ağacının anıt ağaç olarak tescillenmesi için Orman Bölge Müdürlüğü çalışma başlattı.


Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Borçka Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Kaynarca köyündeki 30 metre boyunda, 10 metre 10 santim çevreye sahip Porsuk ağacı için tescil çalışmaları başlatıldı.


bin 400 yaşında olduğu tahmin edilen Porsuk ağacının, anıt ağaç olarak tescillenmesi için ekipler bölgede incelmede bulundu. Yine 2020 yılında Türkiye’nin en geniş çaplı Porsuk Ağacının Artvin’de tescillenerek “Anıt Ağaç” statüsüne alınmıştı.


Bölgeye giderek ağaç ve çevresinde incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya yaptığı açıklamada “Görkemli görünüşleri ile saygı duyulan doğal eserler olarak kabul edilmeleri, tarih boyunca toplumların ekonomik ve kültürel yaşamlarını etkilemeleri, bulundukları yörelere turizm yönünden katkıda bulunmaları açısından taşıdıkları özellikler onları önemli kılmaktadır. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu tarz ağaçları tespit ederek, tescil edilmesi için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayapınar Belediyesinden özel çocukları atla terapi desteğiÖnceki Haber

Kayapınar Belediyesinden özel çocukları...

Kaçak içki operasyonunda 2 kişi veresiye defteriyle yakalandıSonraki Haber

Kaçak içki operasyonunda 2 kişi veresiye...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar