18 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bilim Atölyesinde çocuklar uygulamalı deneylerde bir arada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilim Atölyesinde çocuklar uygulamalı deneylerde bir arada
Abone ol
Akarya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Ilkokul Ve Ortaokul öğrencilerine Yönelik Düzenlenen Genç Düşünürler Bilim Atölyesi’nin Dördüncü Oturumunda çocuklar, Bilim çocuk Dergilerini Inceleyip Uygulamalı Deneyler Gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Genç Düşünürler Bilim Atölyesi’nin dördüncü oturumunda çocuklar, Bilim Çocuk dergilerini inceleyip uygulamalı deneyler gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Genç Düşünürler Bilim Atölyesinin dördüncü oturumu, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleştirildi. Çocukların bilime olan ilgisini artırmak ve keşfetme duygularını güçlendirmek amacıyla düzenlenen atölyede çocuklar yaprak boyama ve tohum topu etkinliklerine katıldı.

Bilimi yakından tanıma fırsatı buldular

Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen atölyede öğrenciler, Bilim Çocuk dergilerindeki içerikleri inceleyerek bilimsel konular hakkında bilgi edindi. Teorik bilgileri uygulamaya dönüştüren çocuklar, gerçekleştirilen deneylerle bilimi yakından tanıma fırsatı buldu. Program kapsamında öğrenciler, yaprak boyama ve topraktan tohum topu hazırlama etkinliklerine katıldı. Doğayla iç içe gerçekleştirilen uygulama ile çocuklar, hem el becerilerini geliştirdi hem de çevre bilinci kazandırdı. Atölye çalışmalarına Sakarya Üniversitesi Biyoloji Topluluğu da katkı sundu. Üniversiteli gönüllüler, öğrencilerle birlikte deneylere eşlik ederek bilimsel çalışmaları uygulamalı şekilde anlattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altından gözlüğe kadar 310 bin TLlik hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı Önceki Haber

Altından gözlüğe kadar 310 bin TLlik hır...

15 günde 800 bin metreküp su Sapanca Gölüne ulaştırıldı Sonraki Haber

15 günde 800 bin metreküp su Sapanca Göl...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar