160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Biden, İran kaynaklı ulusal acil durumun uzatılmasına karar verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden, İran kaynaklı ulusal acil durumun uzatılmasına karar verdi
Abone ol
ABD BAŞKANI JOE BİDEN, İRAN'IN ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT OLUŞTURMAYA DEVAM ETTİĞİ GEREKÇESİYLE "ULUSAL ACİL DURUM"UN UZATILMASINA KARAR VERDİ.

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın ulusal güvenliğe tehdit oluşturmaya devam ettiği gerekçesiyle "ulusal acil durum"un uzatılmasına karar verdi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın ulusal güvenliğe tehdit oluşturmaya devam ettiği gerekçesiyle 1995’te ilan edilen İran kaynaklı "ulusal acil durum"un uzatılmasına karar verdiği duyuruldu.

Açıklamada, "İran’ın eylemleri ve politikaları, füzelerin ve diğer asimetrik ve konvansiyonel silahların yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, bölgesel saldırganlık ağı, terör gruplarına desteği, Devrim Muhafızları Ordusu ile vekillerinin zararlı faaliyetleri nedeniyle ABD’nin ulusal güvenlik, dış politika ve ekonomisine sıra dışı ve olağanüstü tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Bu nedenlerden dolayı 15 Mart 1995’te ilan edilen ulusal olağanüstü hal, 15 Mart 2023’ten sonra da yürürlükte kalmalıdır" ifadeleri yer aldı.

 

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
THY Euroleague: Fenerbahçe Beko: 81 - Barcelona: 73Önceki Haber

THY Euroleague: Fenerbahçe Beko: 81 - Ba...

Almanyada eczanede rehine kriziSonraki Haber

Almanyada eczanede rehine krizi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar