160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Besnide sokak hayvanlarına kuduz aşısı yapılmaya başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Besnide sokak hayvanlarına kuduz aşısı yapılmaya başlandı
Abone ol
ADIYAMAN’IN BESNİ İLÇESİNDE YABAN HAYVANLARI TARAFINDAN ISIRILAN ÇOBAN KÖPEĞİNİN KUDUZ ÇIKMASI İLE ÜÇ KÖYÜN KARANTİNAYA ALINMASININ ARDINDAN İLÇE MERKEZİNDE SOKAK HAYVANLARINA AŞILAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde yaban hayvanları tarafından ısırılan çoban köpeğinin kuduz çıkması ile üç köyün karantinaya alınmasının ardından ilçe merkezinde sokak hayvanlarına aşılama çalışmaları başladı.


Besni ilçesine bağlı Dikilitaş köyünde bir çoban köpeğine kuduz teşhisinin konulması üzerine Dikilitaş köyü ile birlikte temas edildiği tahmin edilen Zormağara ve Yeniköyü karantina altına alınmıştı. 3 Köyün karantina altına alınmasının ardından bu köylerdeki hayvanlara kuduz aşısı yapılmıştı. Yaşanabilecek kuduz vakalarına karşın ilçe merkezinde de sokak hayvanlarına yönelik aşılama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edeceğini söyleyen Besni Belediyesi Veteriner Hekim Hüseyin İbiş, “Dikilitaş köyünde çıkan kuduz hastalığından dolayı ilçe tarım müdürlüğünde görevli veteriner hekim İbrahim Halil Karadeniz’in girişimleri sonucunda tarafımıza kuduz hastalığından dolayı aşı tedariki edildi. Şu ana kadar 100 yakın kedi ve köpeğe aşılarını yaptık. Kuduz aşısının yanı sıra parazit aşısı da gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal girişimcilik eğitimi ve sorun ağacı atölyesi gerçekleştirildiÖnceki Haber

Sosyal girişimcilik eğitimi ve sorun ağa...

Başkan Alp ‘Türkiye Yüzyılı Başlıyor standının açılışını gerçekleştirdiSonraki Haber

Başkan Alp ‘Türkiye Yüzyılı Başlıyor sta...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar