
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki mezarlıklarda kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki mezarlıklarda kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son 4 ay içerisinde 700’den fazla mezarlıkta gerçekleştirilen çalışmalarla, mezarlık alanlarının temiz ve bakımlı tutulması sağlandı.
HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, şehitlikler başta olmak üzere, Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı, şehir ve kırsal bölgelerdeki mezarlıklar, aile mezarlıkları ve farklı inançlara ait mezarlıklarda düzenli olarak temizlik ve bakım hizmeti veriyor.
Ekipler; sulama, yıkama, budama, çim biçme, yol düzenlemeleri, mezar taşlarının temizliği ve çevre düzenlemeleri gibi işlemleri titizlikle yerine getiriyor.
Mezarlık bakımında vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alan HBB, 15 ilçede günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mezarlık alanlarının her türlü ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.
Bu çalışmalarla vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmayı hedefleyen belediye, cenaze hizmetlerine yönelik destek için ALO 188 numaralı hattın 7/24 hizmet verdiğini hatırlattı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün mezarlık hizmetlerine olan hassasiyeti doğrultusunda, defin ve nakil işlemlerinin tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildiği, ayrıca il dışına cenaze nakil hizmetlerinin de HBB tarafından yürütüldüğü belirtildi.
HBB yetkilileri, mezarlıklarda sürdürülen çalışmaların devam edeceğini ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Yorum Yazın