26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4456
EURO34.7929
ALTIN2442.4

Bayburtta kurban kesim yerleri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburtta kurban kesim yerleri belli oldu
Abone ol
KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA BAYBURT BELEDİYESİ TARAFINDAN KURBAN KESİM YERLERİ AÇIKLANDI. AÇIKLAMADA, KURBAN KESİM YERLERİ DIŞINDA YAPILACAK OLAN KESİMLERE İZİN VERİLMEYECEĞİ DE BİLDİRİLDİ

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bayburt Belediyesi tarafından kurban kesim yerleri açıklandı. Açıklamada, kurban kesim yerleri dışında yapılacak olan kesimlere izin verilmeyeceği de bildirildi.


Kurban Bayramı iyiden iyiye yaklaşırken Bayburt Belediyesi Tarım Yerleşkesi Hayvan Satış Pazarı’nda bayram heyecanı yaşanıyor.


Bayburt’taki tek kurbanlık satış yeri olan Tarım Yerleşkesi Hayvan Pazarı’ndaki çalışmalar çerçevesinde Kurban Bayramı süresince hayvanların her türlü sağlık problemiyle ilgilenilecek. 5 Temmuz 2022 Salı günü kapılarını açan hayvan pazarı bayramın birinci gününe kadar açık olacak. Hayvan pazarında ayrıca kantar hizmeti de verilecek.


“Kurban kesim yerleri belli oldu”


Bayram öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde sürerken Kurban Komisyonu da bayramda alınacak önlemleri ve kurban kesim yerlerini açıkladı. Belirlenen kurban kesim yerleri ise şöyle;


Bayburt Belediyesi’ne ait Kaleardı Mahallesi’nde ki mezbahane, Şingah Mahallesi Doğan Sokaktaki boş arazi (Yem fabrikası yanı), Köroğlu Çiftliği (İspir yolu üzeri), Salih Altun’a ait mandıra (Kayış Kıran Mevkii), Bayburt Belediyesi’ne ait Tarım Yerleşkesi Hayvan Pazarı, Muradiye Yurdu( Esentepe Mahallesi), Hakan Keser’e ait hayvan çiftliği ( Kayış Kıran Mevkii), Yaşar Küçük’e ait mandıra (Cezaevi yolu üzeri), Can- Bayrak Çiftliği (Çaykara yolu üzeri), Hanefi Sansu’ya ait mandıra (Zahit Mahallesi Bolu Sokak Polis Okulu karşısı).


Ayrıca yapılan açıklamada, Kurban Komisyonu tarafından belirlenen bu yerler dışında kesime izin verilmeyeceği de bildirildi.


“Kurban yakalama timi teyakkuzda olacak”


Bayramın birinci gününden itibaren verilecek bir diğer hizmet ise kaçan kurbanlıklar ile ilgili. Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kaçan hayvanlara uyuşturucu iğne ile müdahale edebilecek bir ekip oluşturuldu. Bu ekip dört gün boyunca kaçan kurbanlık hayvan ihbarlarını değerlendirecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 yavru köpek 5 saatte kurtarıldıÖnceki Haber

5 yavru köpek 5 saatte kurtarıldı

Kocasinan Belediyesi, tarihinin en büyük ihalesinde rekor kırdıSonraki Haber

Kocasinan Belediyesi, tarihinin en büyük...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar