160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Başkentte tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 500 yıllık tablo ele geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkentte tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 500 yıllık tablo ele geçirildi
Abone ol
ARAMALARDA, YAKLAŞIK 500 YILLIK OLAN 2 ADET TABLO, YAKLAŞIK 1 MİLYON 500 BİN DOLAR DEĞERİNDE 2 ADET İBRANİCE EL YAZMASI, 2 ADET ESKİ DÖNEME AİT KAMA, 1 ADET EL DEDEKTÖRÜ, 1 ADET KURUSIKI TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Başkentte tarihi eser kaçakçılarına düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alınırken, çok sayıda tarihi eser, ateşli silah ve tarihi eser kaçakçılığında kullanılan materyal ele geçirildi.


Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda, Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi’nde H.Y. isimli şahıs gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda, yaklaşık 500 yıllık olan 2 adet tablo, değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin dolarlık 2 adet İbranice el yazması, 2 adet eski döneme ait kama, 1 adet el dedektörü, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildiği öğrenildi.


Edinilen bilgilere göre, ele geçirilen tarihi eserler değerlendirmek üzere Ankara Etnografya Müzesine teslim edildi ve H.Y. hakkında işlem başlatıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Demirer: “Malazgirt Zaferinin yıl dönümü çok farklı kutlanacak”Önceki Haber

Kaymakam Demirer: “Malazgirt Zaferinin y...

Turizmde yeni pazar arayışı sürüyorSonraki Haber

Turizmde yeni pazar arayışı sürüyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar