27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Başkan Zolan; “Türk milleti bugün ve yarın da gururla söylemeye devam edecektir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zolan; “Türk milleti bugün ve yarın da gururla söylemeye devam edecektir”
Abone ol
12 Mart Istiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımlayan Başkan Zolan, “milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Eşsiz Eseri Istiklal Marşı Ile Bu Vatana Olan Sevdasını Ve Türk Milletinin Bağımsızlığına Olan Inancını Kaleme Almıştır” Dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eşsiz eseri İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını ve Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını kaleme almıştır” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadelenin zor şartlarında kaleme aldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin alametifarikası niteliğindeki İstiklal Marşı’nın eşi benzeri olmayan bir eser olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “İstiklal Marşımız 12 Mart 1921’de TBMM tarafından 724 şiir arasından seçilerek kabul edilmiştir. Milli Şairimiz, ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda’ dizeleriyle Türk milletinin bağımsızlığına ne derece düşkün olduğunu, aziz şehitlerimizi ve o kutlu mücadele ile yeniden varoluşu anlatmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, eşsiz eseri İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını ve Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını kaleme almıştır” ifadelerini kullandı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un aynı zamanda Türk milletinin en önemli mütefekkirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ Aziz Türk milleti, 103 yıl önce kaleme alınan bu eşsiz eseri dün olduğu gibi bugün ve yarın da gururla söylemeye devam edecektir. Bu vesilelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehirin Ramazan etkinlikleri, “Filistin Gecesi” ile Millet Bahçesinde başlıyorÖnceki Haber

Büyükşehirin Ramazan etkinlikleri, “Fili...

Duruşmadan dönen avukat trafik kazasında hayatını kaybettiSonraki Haber

Duruşmadan dönen avukat trafik kazasında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar