29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Başkan Zeydan Karalar: “Demokrasi ışığımız hiç sönmesin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zeydan Karalar: “Demokrasi ışığımız hiç sönmesin”
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu’nun birlikte organize ettiği Suavi Konseri’nde 12 Eylül’e karşı demokrasi ışıkları yakıldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Barosu’nun 12 Eylül darbesinin 41’inci yılı dolayısıyla “Adalet, özgürlük ve demokrasi” mottosuyla düzenlenen Suavi Konseri’nde ışıklar demokrasi için yakıldı. Başkan Karalar, “Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz her zaman sürecektir” dedi.

TELEFON IŞIKLARI AYDINLATTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile baro yönetimi, avukatlar, parti yöneticileri ile kalabalık vatandaş kitlesinin katıldığı Merkez Park Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen Suavi konserinde coşkulu kalabalık 12 Eylül darbesini lanetledi.

12 Eylül darbesinde ülkenin birçok kaybı olduğunun vurgulandığı konserde açık hava tiyatrosunda tüm izleyiciler demokrasi için aynı anda telefonlarının ışıklarını yaktı. Başkan Zeydan Karalar, “Bu tablo neyin tablosu biliyor musunuz? Bu tablo haksızlığa direnişin vazgeçilmez bir şey olduğunun tablosudur. Bu tablo ‘Her şeye rağmen demokrasiyi, insan haklarını getireceğimiz güne kadar mücadele edeceğiz’ tablosudur. Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz” dedi.

ÜLKENİN ÜZERİNDEN TANK GEÇTİ

Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz da yaptığı konuşmada 41 yıl önce 12 Eylül 1980’de ülkenin üzerinden tank geçtiğini belirtti. Baro Başkanı Gökayaz, “41 yıl önce bu ülkenin üzerinden tank, top geçti. 30 kişi idam edildi, 171 kişi işkence ile öldürüldü, 30 bin yurttaşımız vatanını terk etti. 41 yıl önce böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldık” diyerek, 12 darbesinin acı tablosunu hatırlattı.

SAMANCILAR’DAN 3 ŞİİR

Konsere katılan Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da sahnede Suavi’yi yalnız bırakmayanlardandı. Sahnede 3 şiir okuyan Samancılar, maskesiz günleri hasretle beklediklerini belirterek, “Dileğimiz o ki; ülke, tüm maske takanların maskesini çıkaracağı günlere kavuşsun” dedi.

DEMOKRATİK İTİRAZ ESTETİK İSYAN

Sahnede şarkılarıyla halkı coşturan Suavi, katılımcıların kendisine eşlik etmesini ve telefonlarının ışıklarını yakmasına, “Demokratik itiraz, estetik bir isyan ve 12 Eylül’e rağmen demokrasi ve özgürlüklere devam etmek için ışık yaktılar” yorumunda bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar