160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başkan Uysal, Muharrem orucu yemeğine katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Uysal, Muharrem orucu yemeğine katıldı
Abone ol
BAŞKAN UYSAL, KONUŞMASINA “YAS MATEMİNİZ, ORUCUNUZ, İBADETİNİZ KABUL OLSUN” SÖZLERİYLE BAŞLADI.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muharrem ayı dolayısıyla Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde düzenlenen oruç açma yemeğinde “Yas matemini, zulme karşı masumların yası, bu uğurda yaşamını kaybetmişlerin yası, insanlık tarihi boyunca zulme uğrayanların, kayıp verenlerin yası olarak gördüm” diye konuştu.



Muratpaşa Belediyesi, Yeşildere Mahallesindeki Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nde Muharrem ayı dolayısıyla oruç açma yemeği düzenledi. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Antalya Şubesi, Çorumlular Derneği, Zeytinköy Anadolu Alevi Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin de aralarında bulunduğu derneklerle birlikte çok sayıda mahalleli de yemekte yer aldı.


Başkan Uysal, konuşmasına “Yas mateminiz, orucunuz, ibadetiniz kabul olsun” sözleriyle başladı. Ümit Uysal, yas matemini her zaman zulme karşı masumların yası, bu uğurda yaşamını kaybetmişlerin yası, insanlık tarihi boyunca zulme uğrayanların, kayıp verenlerin yası olarak gördüğünü belirterek, “O anlamda yürekten hissederek paylaştığım bir ibadet. Tekrar yasınız, ibadetiniz, hizmetiniz kabul olsun” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadınlar, Temel Makyaj Kursunda kendilerini geliştiriyor Önceki Haber

Kadınlar, Temel Makyaj Kursunda kendiler...

Iğdırda arı besleme şekeri dağıtımı yapıldı Sonraki Haber

Iğdırda arı besleme şekeri dağıtımı yapı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar