160x600
28 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başkan Türkel: Kaçak yapılaşmaya ve metruk yapılara geçit vermeyeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Türkel: Kaçak yapılaşmaya ve metruk yapılara geçit vermeyeceğiz
Abone ol
Binaların Yıkım Aşaması

Samsun’un Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ilçede kaçak yapılaşma ve vatandaşların güvenliğini tehlikeye sokan metruk binalara geçit vermediklerini söyledi.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in hız kazandırdığı çalışmalar kapsamında, belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Atakum Kaymakamlığı ve Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla, kentte halkın şikayetlere konu alan metruk yapılar tek tek tespit edildi. Yasal süreçlerin işletildiği metruk yapılardan yıkım gerektirmeyenler, kapı girişleri ve pencereleri kapatılarak yasa dışı kullanıma imkan vermeyecek hale dönüştürüldü.

Esenevler Mahallesi 347. Sokak No:31 ve Yeşildere Mahallesi 551 Sokak No:69 adreslerinde yer alan metruk yapılar hakkında ise yasa dışı amaçlar için kullanıldığını ve halkın güvenliğini tehdit ettiği için yıkım kararı çıktı. Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kararın ardından iki metruk yapının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Sahiplerine ulaşılan metruk yapılar, yapı sahipleriyle koordineli şekilde yürütülecek çalışmalarla metruk vasfından çıkarılacak.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yıkım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Atakum’da kaçak yapılaşmaya ve halkımızın güvenliğini tehdit eden, kötü amaçlar için kullanılan metruk yapılara geçit vermeyeceğiz. ‘Sağlıklı kent, sağlıklı yapılardan oluşur’ diyoruz. Halkımızın rahatsız olduğu, imar kirliliğine ve ciddi çevre sorunlarına yol açan kaçak yapıları ve metruk yapıları yasal çerçevede tek tek yıkacağız. Atakum’a ve Atakumlululara en iyi hizmeti sunmak, yaşam standartları yüksek, daha güvenli ve konforlu kent oluşturmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Tunç: 41 yıldan bu yana mücadele ettiğimiz terör belasından kurtulmanın inşallah eşiğindeyiz Önceki Haber

Bakan Tunç: 41 yıldan bu yana mücadele e...

Yayaya yol veren minibüse çarpan motosikletli yaralandı Sonraki Haber

Yayaya yol veren minibüse çarpan motosik...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar