160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başkan Kul: Termeyi uluslararası arenada temsil edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kul: Termeyi uluslararası arenada temsil edeceğiz
Abone ol
Terme Belediye Başkanı şenol Kul, Asya-pasifik Yerel Yönetimler Birliği (uclg Aspac) Tarafından Güney Kore’de Düzenlenecek 10. Uclg Aspac Kongresi’ne Konuşmacı Olarak Davet Edildi. Başkan Kul, Terme’yi Dünyaya Tanıtacaklarını Belirterek, “yeni Iş Birliklerinin Kapılarını Aralayacağız” Dedi.

Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Asya-Pasifik Yerel Yönetimler Birliği (UCLG ASPAC) tarafından Güney Kore’de düzenlenecek 10. UCLG ASPAC Kongresi’ne konuşmacı olarak davet edildi. Başkan Kul, Terme’yi dünyaya tanıtacaklarını belirterek, "Yeni iş birliklerinin kapılarını aralayacağız" dedi.

UCLG ASPAC, dünya nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan 7 binden fazla yerel yönetimi bünyesinde barındırıyor. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan tek yerel yönetim ağı olarak öne çıkan birlik; ekonomik kalkınma, iklim değişikliği ve dijital inovasyon gibi alanlarda dayanıklı ve sürdürülebilir şehirlerin inşasına katkı sağlıyor.

Göreve geldiği günden bu yana ulusal ve uluslararası platformlardaki çalışmalarıyla öne çıkan Başkan Kul, daha önce de Türkiye’yi 10 yıl boyunca Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nde temsil etmişti.

500’den fazla temsilci katılacak

24-26 Eylül 2025 tarihlerinde Güney Kore’nin Goyang kentinde düzenlenecek kongreye, 500’den fazla yerel yönetim temsilcisi ve uzman katılacak. "Gelecek İçin Sürdürülebilir Küresel Kendi Kendine Yeterli Şehirler ve Bölgeler" temasıyla gerçekleşecek buluşmada, Başkan Kul da 25 Eylül’de yapılacak "Bölgelerarası İş Birliğinin Kilidini Açmak" oturumunda sunum yapacak.

"Yeni iş birliklerinin kapıları aralanacak"

Davetin Terme için büyük bir onur olduğunu belirten Başkan Şenol Kul, "Bu kongre, şehirlerarası iş birliğini geliştirmek, iklim eylemi, dijital inovasyon ve sürdürülebilir kalkınma gibi küresel konular hakkında fikir alışverişinde bulunmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu platformda, Terme’nin başarılı projelerini tanıtacak ve ilçemiz için yeni iş birliği fırsatlarının kapılarını aralayacağız" diye konuştu.

Başkan Kul, bu tür uluslararası etkinliklerin Terme’nin dünyaya açılması ve global alanda tanınırlığının artması açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARDEMİR Yönetim Kurulunda Görev Değişimi Önceki Haber

KARDEMİR Yönetim Kurulunda Görev Değişim...

Adanada tarım işçilerinin kaldığı 4 çadır yandı Sonraki Haber

Adanada tarım işçilerinin kaldığı 4 çadı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar