29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Başkan Kaydadan Gölmarmara Gölü çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kaydadan Gölmarmara Gölü çağrısı
Abone ol
SALİHLİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ KAYDA, MARMARA GÖLÜNDE SULARIN ÇEKİLDİĞİ ARAZİLERİN BAZI VATANDAŞLAR TARAFINDAN İZİNSİZ VE GELİŞİGÜZEL ÇEVRİLEREK BUĞDAY EKİMİ YAPILMASINDAN DOLAYI BASINA YANSIYAN HABERLERE DİKKAT ÇEKEREK, “SALİHLİ BELEDİYE MECLİSİ OLARAK, MARMARA GÖLÜNDE SULARIN ÇEKİLDİĞİ ARAZİLERDE YAŞANAN KAÇAK, İZİNSİZ EKİMLERE VE YAĞMALAMAYA HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM” DEDİ.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, kuruyan Marmara Gölünde izinsiz tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğüne dikkat çekerek hazırladığı dosyası Ankara’ya giderek ilgililere sunacağını söyledi.


Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Marmara Gölünde suların çekildiği arazilerin bazı vatandaşlar tarafından izinsiz ve gelişigüzel çevrilerek buğday ekimi yapılmasından dolayı basına yansıyan haberlere dikkat çekerek, “Salihli Belediye Meclisi olarak, Marmara Gölünde suların çekildiği arazilerde yaşanan kaçak, izinsiz ekimlere ve yağmalamaya hep birlikte dur diyelim” dedi. Kaçak ekim yapılan bölgede vatandaşlar arasında tartışmaların ve gerginliklerin yaşandığını vurgulayan Başkan Kayda, özellikle suların çekildiği Marmara Gölü arazilerinde kaçak ekim yapmak isteyen vatandaşlar arasında çıkan olaylarda bugüne kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve izinsiz yapılan ekimler nedeniyle silahlı tartışmalara varan olayların kolluk kuvvetleri tarafından önlendiğini söyledi.


Başkan Kayda, “Marmara Gölü ve Demirköprü Barajında suların çekildiği arazilerde kaçak ve izinsiz ekimleri önlemek için başta Manisa Valiliğimiz olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili tüm kurumlarla yazışmalar yaparak bu bölgelerde yaşanan yağmalama ve haksız işgallerin önlenmesi noktasında çok mücadele ettik. Bayram sonrasında Ankara’ya giderek hazırladığım Marmara Gölü dosyasını MHP Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz ve ilgili Bakanlarımıza ileteceğim” dedi.


Üretken Belediyecilik ilkesinden hareketle sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kayda, “Salihli’mizde ihtiyaç sahibi ailelerimize ve kırsal mahallelerimizde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerimizden olan Halk Ekmek projemizi hayata geçirdik. Belediyemize ait ve atıl durumda bulunan arazilere buğday, mısır ve ayçiçeği ektik. Buğday ve ayçiçeği hasadından elde edeceğimiz unları ve yağları, Belediyemiz Gıda Bankası aracılığı ile ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıracağız. Halk Ekmek fabrikamızda, hasat ettiğimiz unlardan ekmek üreterek ihtiyaç sahibi insanlarımıza ucuz fiyata vereceğiz. Ayçiçek hasadından elde edeceğimiz yağları da Gıda Bankamız aracılığıyla yine ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Belediyemize ait ve atıl durumda bulunan arazilerimize ektiğimiz mısırları da slaj ve hayvan yemi haline getirip kırsal mahallelerimizde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralıÖnceki Haber

Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Pendikte iş yerinde hırsızlık kamerada: Kova kova çaldılarSonraki Haber

Pendikte iş yerinde hırsızlık kamerada:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar