160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başkan Arslan vefatının 5. yılında Hayri Devi unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Arslan vefatının 5. yılında Hayri Devi unutmadı
Abone ol
çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “yaşayan Insan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i, ölümünün 5. Yılında Saygı, Hürmet Ve özlemle Anıyoruz” Dedi.

DENİZLİ (İHA) – Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev’i, ölümünün 5. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz” dedi.

85 yaşında yaşamını yitiren Hayri Dev, 2010’da ‘UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülmüş, kendi yaptığı çalgıları ve yetiştirdiği öğrencileriyle Ege’nin en bozulmamış müziğini köyü Masıt’ta sürdürmüştü. Isırgana tel takıp çalan çocuktan UNESCO ödülü alan Dev, evrilen yaşamı yurt dışında verilen konserler ve ödüllü belgesellerle taçlanmıştı.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Dev’in vefatının 5’inci yılında yayınladığı anma mesajında;

“Yöre halkı tarafından Koca Usta olarak bilinin hem ülkemizin hem de dünyanın önemli değerlerinden birini yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. UNESCO tarafından 2008 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı seçilen üç telli cura ustası, ilçemizin ve Denizli’mizin gururu Hayri Dev’i ölümünün 5. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu sefer sanayi esnafının sıkıntı ve talepleri dinlendi Önceki Haber

Bu sefer sanayi esnafının sıkıntı ve tal...

Aynı aileden 3 kişi kazada yaralandı Sonraki Haber

Aynı aileden 3 kişi kazada yaralandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar