160x600
26 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başiskelede güvenli ulaşım hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başiskelede güvenli ulaşım hamlesi
Abone ol
Başiskele'de 10 Mahalleyi Kapsayan 7 Ayrı Noktada Başlatılan Kavşak Düzenleme çalışmalarıyla Trafik Akışının Daha Güvenli Ve Akıcı Hale Getirilmesi Hedefleniyor.

Başiskele’de 10 mahalleyi kapsayan 7 ayrı noktada başlatılan kavşak düzenleme çalışmalarıyla trafik akışının daha güvenli ve akıcı hale getirilmesi hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen projeyle, ilçedeki kritik kavşaklarda araç ve yaya güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor. Çalışma kapsamında kavşaklarda dönel adalar, yeni şeritler, sinyalizasyon sistemleri ve otobüs cepleri oluşturulacak. Ayrıca düzensiz parklanmaların önüne geçilerek, trafik akışını engellemeyen düzenli park alanları bölgeye kazandırılacak.

Proje dahilinde Körfez ve Barbaros mahallelerini ilgilendiren Mahmut Çavuş Caddesi Kavşağı’nda; Eyüp Sultan Caddesi, Pınar Caddesi ve İstikbal Sokak kesişiminde dönel ada inşa edilecek. Ayrıca, Yeşilyurt ve Mahmutpaşa mahallelerini kapsayan Aşağı Yuvacık Kavşağı’nda ise Karamürsel ile Mahmutpaşa caddeleri kesişimine dönel ada yapılacak. Bölgede D-130 kara yoluna mevcut çıkış iptal edilerek, ulaşım Menekşe Sokak üzerinden açılacak yeni bağlantı yoluyla sağlanacak.

Kullar Dörtyol’a sinyalizasyon sistemi

Kullar Merkez, Tepecik ve Yakacık mahallelerini birbirine bağlayan Kullar Dörtyol Kavşağı’nda sinyalizasyon sistemi kurulacak. Kavşak, yapılacak katılım ve ayrılma şeritleri ile otobüs durağı cebi sayesinde daha işlevsel hale getirilecek.

Parklanma ve refüj düzenlemeleri

Barbaros Mahallesi’ndeki Atatürk ve Kahramanlar Caddesi Kavşağı’na yeni ada ve refüjler yapılarak kaza riskinin azaltılması planlanıyor. Vezirçiftliği Mahallesi’ndeki Seyid ve Gedik Kavşağı ile Yeniköy Merkez Kavşağı’nda yapılacak düzenlemelerle trafik akışı rahatlatılacak ve düzenli park alanları oluşturulacak.

Aydınkent Mahallesi’ndeki Ulu Önder Caddesi ile Hacı Mecit Bulvarı kesişiminde ise yeni ada ve refüj çalışmalarıyla trafik güvenliği artırılacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tatık evi yanan aileye yardım elini uzattı Önceki Haber

Başkan Tatık evi yanan aileye yardım eli...

Hayvan damına uyuşturucu baskını: 2si satıcı 3 şüpheli yakalandı Sonraki Haber

Hayvan damına uyuşturucu baskını: 2si sa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar