28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak
Abone ol
Bartın üniversitesinin (barü) Bartın ırmağının Su Sporları Ile Turizme Kazandırılmasına Yönelik Sunduğu Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (bakka) Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Bartın Irmağının su sporları ile turizme kazandırılmasına yönelik sunduğu projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’un ‘2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı’ kapsamında sunmuş olduğu proje, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman, Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hande Uyar Oğuz’un da yer aldığı “Turizm Odaklı Olarak Bartın Irmağının Su Sporlarına Uygun Rotalarının Belirlenmesi” başlıklı proje ile Bartın Irmağında yapılabilecek su sporlarına yönelik potansiyel araştırılarak en uygun alanlar belirlenecek ve turizme kazandırılacak. Böylece Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesinde kano, kayak, kürek, dalış gibi su sporlarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje kapsamında Bartın Irmağındaki su sporu faaliyetlerine uygun fiziki alanlar alanında uzman kişiler tarafından incelenecek. Doğayı ve çevreyi koruyan sürdürülebilir turizm etkinlikleri ile bölgesel kalkınma dinamiklerine katkı sunulacak.

Bölgesel kalkınma açısından hayata geçirilecek projenin önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın’dan başlayarak bölgemizin her alanda sürdürülebilir gelişimi için çaba gösteriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri ile bölgesel dinamiklere odaklanıyor, bilimsel bilgiyi sektörün pratikleriyle birleştirerek çeşitli projeler hayata geçiyoruz. Bu noktada BAKKA tarafından desteklenmeye değer bulunan projesiyle çevreyi koruyan, alternatif ve sürdürülebilir turizm çeşidi olan eko turizme yönelik çalışmaları dolayısıyla Doç. Dr. Serdar Ceyhun’u ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kurumsal ilerleyişimize değer katan gayretleri dolayısıyla Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve bölgemizin kalkınması doğrultusunda yaptığımız çalışmalara verdikleri destekler için BAKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, her zaman yanımızda olan Bartın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan ve bölge valilerimiz ile BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri daima motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdiÖnceki Haber

Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, s...

Muğlada minik öğrenciler fidan diktiSonraki Haber

Muğlada minik öğrenciler fidan dikti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar