160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Yerlikaya: Görevini yapan kadın polisimize araçla saldırmak sadece bir polise değil; devletimize, huzur ve güvenliğimize ve kamu düzenine yapılmış bir tehdittir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yerlikaya: Görevini yapan kadın polisimize araçla saldırmak sadece bir polise değil; devletimize, huzur ve güvenliğimize ve kamu düzenine yapılmış bir tehdittir
Abone ol
Içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 Nisan’da Girilmesi Yasak Olan Bölgeye Girmek Isteyen Bir Parti Aracının Kadın Polisin Dur Ihtarına Uymayarak üzerine Sürmeye Devam Ettiği Olaya Ilişkin, "görevini Yapan Kadın Polisimize Araçla Saldırmak, Sadece Bir Polise Değil; Devletimize, Huzur Ve Güvenliğimize Ve Kamu Düzenine Yapılmış Bir Tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti Bir Hukuk Devletidir" Dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 Nisan’da girilmesi yasak olan bölgeye girmek isteyen bir parti aracının kadın polisin "dur" ihtarına uymayarak üzerine sürmesine ilişkin, "Görevini yapan kadın polisimize araçla saldırmak sadece bir polise değil; devletimize, huzur ve güvenliğimize ve kamu düzenine yapılmış bir tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" dedi.

Ankara Valiliği tarafından alınan eylem yasağına rağmen 23 Nisan’da bir parti aracının girişin ve beklemenin yasak olduğu Ankara Adliyesi bölgesine girmesi üzerine görev yapan kadın polis "dur" ihtarında bulunmuştu. Sürücü, "dur" ihtarına uymayarak aracı kadın polisin üzerine sürmüştü. Kadın polis gösterdiği ani refleks ile araçtan kaçmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürücünün G.G. isimli şahıs olduğu tespit edilerek, "kasten öldürme, kasten yaralama ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçlarından dava açılmak üzere hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevini yapan kadın polise araçla saldırmanın sadece polise değil aynı zamanda devlete ve kamu düzenine yapılmış bir tehdit olduğunu kaydetti. Saldırıyı "pervasız" ve "acımasız" olarak nitelendiren Bakan Yerlikaya, saldırganın hukuk karşısında hak ettiği yanıtı alacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Görevini yapan kadın polisimize araçla saldırmak sadece bir polise değil; devletimize, huzur ve güvenliğimize ve kamu düzenine yapılmış bir tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu pervasız ve acımasız saldırı, hukuk karşısında hak ettiği yanıtı alacaktır. Gece gündüz demeden milletimizin huzur ve güvenliği için görev başında olan polislerimize yönelik fiziksel ya da sözlü her türlü saldırının karşısındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Polisimiz, milletimizin hizmetindedir; onun emrindedir ve her zaman yanındadır."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyanın en güzel Kuran okuyanlarından Şırnakta tilavet ziyafetiÖnceki Haber

Dünyanın en güzel Kuran okuyanlarından Ş...

Tokatta etkili olan dolu yağışı araziyi beyaza bürüdüSonraki Haber

Tokatta etkili olan dolu yağışı araziyi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar