02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.3456
EURO34.8228
ALTIN2410.6

Bahçıvanlıktan Balkan şampiyonluğuna uzanan başarı öyküsü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçıvanlıktan Balkan şampiyonluğuna uzanan başarı öyküsü
Abone ol
Son Dönemde Ulusal Müsabakalarda Elde Ettiği Başarılarla Adından Söz Ettiren Siirtli Atletizm Sporcusu Muhittin Gürhan Siirt Belediyesine Bahçıvan Olarak Girdiği Işte Azmi Ve çabasıyla Balkan şampiyonluğuna Kadar Yükseldi.

Son dönemde ulusal müsabakalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Siirtli atletizm sporcusu Muhittin Gürhan, Siirt Belediyesi’ne bahçıvan olarak girdiği işte azmi ve çabasıyla Balkan şampiyonluğuna kadar yükseldi.

Küçük yaşta başladığı ve kendisini geliştirdiği atletizm alanında Türkiye, ardından Balkan şampiyonluğu elde eden Muhittin Gürhan, Avrupa ve dünya şampiyonalarında da birincilik için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Gürhan, "İş yerinde mola zamanlarında sürekli koşarak antrenman yaptığımı gören Belediye Spor Müdürü Aydın Özev’in destekleri ile Balkan şampiyonasında birinci oldum. Madalya kazandım, mutluyum. Hedefim; Avrupa ve dünya Şampiyonalarında birinci olmak. İlkokul 4. sınıfta atletizm ile tanıştım. Yaklaşık olarak 25 yıldır bu spor ile ilgileniyorum. Liseyi bitirdikten sonra Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu birincilikle kazandım. Ardından Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümleri olmak üzere toplam 4 üniversite bölümünü okudum. Mezun olduktan sonra Siirt Belediyesi’nin işçi alımlarına katılarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde göreve başladım. Belediye Spor Müdürümüz Aydın Özev’in destekleriyle spor müdürlüğüne geçişim sağlandı. Müdürümün katkısıyla atletizm alanında yarı maraton ve uluslararası dereceler yapmaya başladım. Eskişehir’de gerçekleşen 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu’nda, 21 kilometrelik parkurda Siirt Belediyesi sporcusu olarak birinci oldum. Eskişehir Yarı Maraton’da yaş kategorisinde birinci oldum. 19-20 Ağustos tarihinde İzmir ilinde düzenlenen Türkiye şampiyonası milli takım seçimlerinde bin 500 ve 5 bin metre koşularında baraj derecelerini aşarak Balkan şampiyonasına katılma hakkı kazandım. 1-3 Eylül tarihleri arasında yapılan Balkan şampiyonasında 5 bin metrede Balkan şampiyonu ve bin 500 metrede ise Balkan ikincisi oldum. Bundan sonraki hedeflerim Avrupa ve dünya Şampiyonlarına katılmaktır. Buradaki amacım sporun gelişmesi için elimden gelen her türlü gayreti göstermektir" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolunun tarihine ışık tutan Eskiyapar Höyükte 3 bin 500 yıllık yapı gün yüzüne çıkıyorÖnceki Haber

Anadolunun tarihine ışık tutan Eskiyapar...

Hazine arazilerinin imara açılması kira fiyatlarını da düşürecekSonraki Haber

Hazine arazilerinin imara açılması kira...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar