Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde düzenlenen Yangın Özel Tim Eğitimi ve Orman Yangını Tatbikatı, ekiplerin koordinasyonunu ve yangına müdahale kabiliyetini test ederek başarıyla tamamlandı.
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, olası orman yangınlarına karşı hazırlık kapsamında düzenlenen 2026 Yılı Yangın Özel Tim Eğitimi ve Orman Yangını Tatbikatı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.
Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangına hızlı ve etkin müdahale senaryosu başarıyla uygulandı.
Bahçe ilçesine bağlı Nohut Köyü'nde düzenlenen tatbikat öncesinde konuşan Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, ormanların korunmasının yalnızca kamu kurumlarının değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları, düşük nem oranı ve kuvvetli rüzgarların orman yangını riskini ciddi ölçüde artırdığına dikkat çeken Demircioğlu, gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatın temel amacının, olası yangınlara en kısa sürede doğru yöntemlerle müdahale edebilme kabiliyetini geliştirmek olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından oluşturulan senaryo kapsamında çıkan orman yangınına Yangın Özel Tim ekipleri müdahale etti.
Arazözler, ilk müdahale ekipleri ve yangın söndürme personeli koordineli bir çalışma yürüterek yangını kısa sürede kontrol altına aldı.
Tatbikat boyunca ekiplerin haberleşme, sevk ve idare, ilk müdahale, yangının kontrol altına alınması, personel güvenliği ve kurumlar arası koordinasyon alanlarındaki uygulamaları da test edildi.
Gerçeği aratmayan tatbikat, ekiplerin olası orman yangınlarına hazırlık seviyesinin artırılması hedefiyle başarıyla tamamlandı.
Programa Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, Osmaniye Orman İşletme Müdürü Eyyüp Karagöl, Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, kamu kurumlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Yorum Yazın