29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Aydınlı firma sevgililer gününe özel çikolata üretti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydınlı firma sevgililer gününe özel çikolata üretti
Abone ol
TARİH BOYUNCA KADINLARIN ÇİKOLATA VE ÇİÇEĞE KARŞI AYRI BİR İLGİLERİNİN OLDUĞUNU BELİRTEN CHOCOLATE 333 YETKİLİLERİNDEN ÖZLEM VARDAR, 14 ŞUBAT’A HEM SEVGİSİNİ GÖSTERMEK İSTEYEN ERKEKLER HEM DE ÖZEL OLDUĞUNU HİSSETMEK İSTEYEN KADINLAR İÇİN FARKLI BİR ÇALIŞMA YAPTIKLARINI SÖYLEDİ.

Aydın’da,14 Şubat Sevgililer Günü hareketliliği erken başladı. Aydın’da sevgilisini 14 Şubat’ta çok özel hissettirmek isteyenler çalışmalara erken başlayan Chocolate 333, kadınların ‘hayır’ diyemeyeceği bir çalışmaya imza atacak.


Tarih boyunca kadınların çikolata ve çiçeğe karşı ayrı bir ilgilerinin olduğunu belirten Chocolate 333 yetkililerinden Özlem Vardar, 14 Şubat’a hem sevgisini göstermek isteyen erkekler hem de özel olduğunu hissetmek isteyen kadınlar için farklı bir çalışma yaptıklarını söyledi.


Çikolatanın, yıllardır aşkın ve sevginin ifadesi olarak kullanıldığını belirten Özlem Vardar, “Bu özel günde duygularını en tatlı şekilde ifade etmek isteyenler için özel çalışmalar yaptık. Sevgililer Günü’ne özel kalpli çikolata serisi, sargılı kalp şekli üzerine not yazabilecek şekilde özel tasarım kutusu ile sunum yapıyoruz. İçinde aşk olan her şey güzeldir düşüncesi ile yaptığımız bu özel üretim ile birbirini seven kişilerin sevgilerini perçinlemeye çalışıyoruz” diyerek yılın en mutlu gülerinden birine lezzet katmaya çalıştıklarını söyledi.


Firma, Sevgililer Günü çikolatasını Chocolate 333 mağazalarında ve internet sitesinde 1-14 Şubat tarihleri arasında özel olarak satışa sunacağını duyurdu.


Çikolatanın tarihçesinin yaklaşık 4 bin yıl öncesine Meksika’ya dayandığını belirten Chocolate 333 Mağaza Sorumlusu Özlem Vardar “Mutluluk ve huzur verdiği inanılan aynı zamanda çok sevilerek tüketilen çikolatanın bir çok faydası da var. Uzun süre aristokrat ve soyluların yiyeceği olan çikolatanın üretimi, Hollandalı kimyager Coenraad Johannes van Houten’ın icadı kakao makinesiyle bir devrime uğruyor. 1828’de icat edilen makine kakao yağını kavrulmuş kakao tohumlarından ayırıyor ve geriye kalan çikolata kuru bir toza dönüşebiliyor. Bu toz; sıvı ve başka malzemeler ile karıştırılabiliyor, katılaştırılıp yenilebilen, kolay hazmedilen çikolata haline geliyor. Çikolata üretiminin fiyatı bu şekilde düşüyor ve çikolatayı sıradan insanların da ulaşabileceği bir yiyecek haline getiriyor. 19. Yüzyılda İstanbul’da da satılmaya başlanan çikolata artık tüm dünyada yediden yetmişe herkesin severek tükettiği özel bir ürün” diyerek bu ürünü sevgililer gününde daha da özel hale getirdiklerini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma kış lastiği uygulaması gerçekleştirdiÖnceki Haber

Jandarma kış lastiği uygulaması gerçekle...

Cenaze taşıyan midibüs yan yattı: 13 yaralıSonraki Haber

Cenaze taşıyan midibüs yan yattı: 13 yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar