160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Aydının düşman işgalinden kurtuluşunun 103üncü yıldönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydının düşman işgalinden kurtuluşunun 103üncü yıldönümü kutlandı
Abone ol
Aydın’ın Düşman Işgalinden Kurtuluş Günü Olan 7 Eylül’ün 103. Yıl Dönümü, Kentte Düzenlenen Törenlerle Coşkuyla Kutlandı.

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Eylül’ün 103. yıl dönümü, kentte düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar sabah 09.30’da Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Atatürk Kent Meydanı’nda devam eden törenler, saat 10.00’da 3 pare top atışıyla açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Başkan vekili Mersin, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözleri bizlere bugün de ışık olmaktadır. 103 yıl önce ’ya istiklal ya ölüm’ diyerek canını ortaya koyan efelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz ve yaşlarımız bu topraklara özgürlüğü ve bağımsızlığı armağan etmişlerdir. Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Albay Şefik ve Çete Emir Ayşe gibi kahramanlarımızın torunları olarak bizler bu mirası yaşatmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik, demokrasi ve özgürlükten asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, efeleri, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Efeler diyarı Aydınımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

Konuşmasının ardından Mersin, törende bayrak çeken efelere şehir adına hediyeler takdim etti. Aydın protokolü tarafından Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verilirken, halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Kurtuluş günü kutlama programı Yedi Eylül Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitleri Anıtı’na yapılan şükran ziyareti ile sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Komisyon toplantısı yapıldı Önceki Haber

Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Komis...

İzmirde motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı Sonraki Haber

İzmirde motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yara...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar