160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aydında zeytin hasadı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında zeytin hasadı başladı
Abone ol
TÜRKİYE’NİN NE FAZLA ZEYTİN AĞACI VARLIĞINA SAHİP İLİ AYDIN’DA ZEYTİN HASAT SEZONU BU YIL GECİKMELİ OLARAK BAŞLADI. GÜNLERDİR YAĞIŞ BEKLEYEN ÜRETİCİLER, ÜRÜNLER OLGUNLAŞTIĞI İÇİN DEĞİL DÖKÜLMEYE BAŞLADIĞI İÇİN HASADA BAŞLADIKLARINI BELİRTTİLER.

Türkiye’nin ne fazla zeytin ağacı varlığına sahip ili Aydın’da zeytin hasat sezonu bu yıl gecikmeli olarak başladı. Günlerdir yağış bekleyen üreticiler, ürünler olgunlaştığı için değil dökülmeye başladığı için hasada başladıklarını belirttiler.


Türkiye’nin en fazla zeytin ve zeytinyağı üreten illerinin başında yer alan Aydın’da zeytin hasadını kuraklık nedeniyle yazdan kalma bir günde başlayan üreticiler, rekoltenin yüksek ancak kuraklık nedeniyle yağ oranının düşük olduğunu belirttiler. Söke Bağarası’ndan kafile olarak Kuşadası’ndaki zeytinliklere zeytin toplamaya gelen ekibin işçiler geçen yıllarda Ekim ayının ilk haftasında başladıkları zeytin toplama işine bu yıl kuraklık nedeniyle geç başladıklarını belirttiler. Yağlık zeytinleri makineli çırpma aletleri ile hasat ettiklerini belirten ekip başı Halil Ayan, “Bu yıl var yılı ve ağaçlarda sezon başında çok iyi hazırlık vardı. Ancak yağış olmadığı için zeytinler küçük kaldı. Üreticilerin büyük bir kısmı yağmuru bekliyor” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova İl Genel Meclisi üyelerinden Düzceye teknik geziÖnceki Haber

Yalova İl Genel Meclisi üyelerinden Düzc...

Köyceğizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı farklı kutlanacakSonraki Haber

Köyceğizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar