27 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Aydında pamukta zararlı uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında pamukta zararlı uyarısı
Abone ol
Aydın Il Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Son Günlerde Etkili Olan Bölgesel Yağışların Pamukta Tütün Thripsi Ve Pamuk Yaprakbiti Popülasyonunu Artırdığına Dikkat çekerek üreticilere Düzenli Tarla Kontrolü Ve Erken Mücadele çağrısında Bulundu.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son günlerde etkili olan bölgesel yağışların pamukta tütün thripsi ve pamuk yaprakbiti popülasyonunu artırdığına dikkat çekerek üreticilere düzenli tarla kontrolü ve erken mücadele çağrısında bulundu.

Son günlerde Aydın genelinde etkili olan bölgesel yağışlar, pamukta önemli zararlılar arasında yer alan pamuk yaprakbiti ile pamukta erken dönemde görülen tütün thripsi için uygun üreme ve gelişme şartları oluşturdu. Özellikle pamukta erken dönemde ciddi zararlara yol açabilen tütün thripsinin, bitkinin büyüme noktasını etkileyerek çatallanmalara ve buna bağlı verim kayıplarına neden olabileceği belirtildi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, üreticilerin tarlalarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve zararlıları erken dönemde tespit etmelerinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Zirai Mücadele Teknik Talimatları doğrultusunda ise pamuk fidelerinin 1-3 gerçek yapraklı dönemde olduğu süreçte, tütün thripsi yoğunluğunun yaprak başına 1 adet seviyesine ulaşması durumunda kimyasal mücadelenin başlatılması gerektiği ifade edildi.

Mücadele zamanının kaçırılmaması ve muhtemel verim kayıplarının önüne geçilmesi için tarla kontrollerinin titizlikle sürdürülmesi gerektiğini bildiren Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Son günlerde ilimizde etkili olan bölgesel yağışlar, pamukta önemli zararlılardan olan pamuk yaprakbiti ve pamukta erken dönemde görülen tütün thripsinin üremesine ve gelişmesine uygun şartlar oluşturmuştur. Mücadele zamanının kaçırılmaması ve muhtemel verim kayıplarının önlenmesi amacıyla tarla kontrollerinin titizlikle sürdürülmesi gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecikte uyuşturucu operasyonu: 1 şahıs tutuklandı Önceki Haber

Bilecikte uyuşturucu operasyonu: 1 şahıs...

Emekli polisler için yeni sosyal tesis Sonraki Haber

Emekli polisler için yeni sosyal tesis

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar