09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2733
EURO34.747
ALTIN2396.5

Aydında orman yangınlarına dikkat çektiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında orman yangınlarına dikkat çektiler
Abone ol
Ekosistemi Koruma Ve Doğa Sevenler Derneği’nin (ekodosd) çarşamba Söyleşileri’nde Hava Sıcaklıklarıyla Birlikte Artan Orman Yangını Risklerine Ve Alınacak önelmelere Dikkat çekildi.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri’nde hava sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını risklerine ve alınacak önlemelere dikkat çekildi.

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın, doğal güzellikleri ve ormanlık alanlarıyla da birçok yaban hayatına ve endemik bitkilere kucak açmaya devam ediyor. Bu çerçevede ekosistemin korunması adına çalışmalar yürüten Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) Çarşamba söyleşilerinin konusu ise “Orman yangınları ve sürdürülebilirlik” oldu. Söyleşilerin bu haftaki konuğu olan Prof. Dr. Hüseyin Cahit Şat ise orman yangınlarının meydana geliş nedenleri ve söndürülme yöntemleri ile ormanların yangın öncesi koruma güvencelerinin sağlanması ve sürdürülebilirlik konularında bir sunum gerçekleştirdi.

Her hafta gerçekleştirilen söyleşilerin devam edeceğini ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Çarşamba söyleşilerinde bu hafta Prof. Dr. Hüseyin Cahit Şat’ı konuk ettik. Ülkemizde orman yangınlarının meydana geliş nedenleri ve söndürülmesi yöntemleri ile ormanlarımızın yangın öncesi koruma güvencelerinin sağlanması ve sürdürülebilirlik konularında bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye’de yangınların sık meydana geldiği bölgeler ve bu alanlardaki ağaç türleri ve koruma güvenceleri hakkında bilgi verildi. Sürdürülebilirlik kavramının doğuşu ve tarihsel geçmişi, ekosistem kavram ve tanımı, dünyada doğa ve doğal kaynakların yanlış ve plansız işletmelerle yok edilmesi, iklim değişikliğine engel olmak, yenilenebilir enerji üretimlerine öncelik vermek, doğa koruma ve çevre onarımı çalışmaları yapmak, organik ve doğal besin maddelerinin ve içilebilir su üretilmesine özen göstermek gibi küresel yükümlülükler konularına değinildi. İçinde milli parkın olduğu Dilek Yarımadası’nın ve doğuya doğru uzantısı olan Samson Dağları’nın biyolojik çeşitlilik açısından Kuşadası bölgesinin en önemli doğa alanı olduğu, sıcakların artmasıyla birlikte bu bölgede ki en büyük riskin yangın olabileceğini, ilgili kurumlar tarafından yangın tehdidine karşı gerekli önlemlerin alınması ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmasına vurgu yapıldı” dedi.

Yapılan sunumun ardından Prof. Dr. Hüseyin Cahit Şat’a, Sabriye Kavuncu tarafından EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadıköyde trafiği tehlikeye düşüren sürücülere cezaÖnceki Haber

Kadıköyde trafiği tehlikeye düşüren sürü...

Demirci AATnin betonarme imalatları tamamlanıyorSonraki Haber

Demirci AATnin betonarme imalatları tama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar