160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aydında mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik kitleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik kitleniyor
Abone ol
AYDIN’DA MESAİ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİNDE ÖZEL ARAÇLARIN OLUŞTURDUĞU YOĞUNLUK SEBEBİYLE BİRÇOK NOKTADA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELİRKEN, AYDIN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI SEMİH ÖZMERİÇ; “BİSİKLET VE TOPLU TAŞIMA KULLANIMININ YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR” DEDİ.

Aydın’da mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde özel araçların oluşturduğu yoğunluk sebebiyle birçok noktada trafik durma noktasına gelirken, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç; “Bisiklet ve toplu taşıma kullanımının yaygınlaşması gerekiyor” dedi.



Türkiye’de kişi başına düşen araç sayısının en fazla olduğu illerden olan Aydın’da mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde özel araç kullanım yoğunluğu nedeniyle trafik, durma noktasına geliyor. Özellikle Adnan Menderes Bulvarı, E-87 Karayolu ve Atatürk Bulvarı ile şehrin çeşitli noktalarında sabahın erken saatlerinde araçlar ile iş veya okula yetişmek imkansız hale geliyor.



1 kilometrelik yolun yaklaşık 10 dakikada alınabildiği Aydın’da yaşanan trafik yoğunluğunun, özel araç kullanımın artmasından kaynaklandığını ifade eden Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç; “Aydın, aslında bisiklet veya toplu taşıma ile ulaşımın oldukça kolay olduğu bir şehir yapısına sahip. Bunun yanında şehir o kadar büyük bir yüzölçümüne de sahip değil. Maalesef herkes özel aracıyla işe veya okula gitmek istediği için özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde trafik birçok noktada kilitleniyor. Hem vakit hem de nakit tasarrufu ve trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi için toplu taşıma ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerekiyor” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisarda PYK toplantısıÖnceki Haber

Afyonkarahisarda PYK toplantısı

Eber Gölünde yine yangınSonraki Haber

Eber Gölünde yine yangın

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar