160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Aydında Kitapların Gizli Yüreği sergisi Tekstil Park Sanat Galerisinde ziyarete açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında Kitapların Gizli Yüreği sergisi Tekstil Park Sanat Galerisinde ziyarete açıldı
Abone ol
ÜNLÜ SANATÇI GÜRBÜZ DOĞAN EKŞİOĞLU’NUN KİTAP İLLÜSTRASYONLARINDAN OLUŞAN 'KİTAPLARIN GİZLİ YÜREĞİ' ADLI SERGİSİ, SANAT YAZARI İBRAHİM KARAOĞLU’NUN KÜRATÖRLÜĞÜNDE, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI. SERGİNİN AÇILIŞI CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN DA KATILIMIYLA YAPILDI.

Ünlü sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun kitap illüstrasyonlarından oluşan ’Kitapların Gizli Yüreği’ adlı sergisi, sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapıldı.



Aydın’ı yeni ve çağdaş bir sanat merkeziyle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Çağdaş İllüstrasyon sanatımızın dünyaca ünlü ustası Gürbüz Doğan Ekşioğlu, birbirinden kıymetli resimlerinden oluşan, ‘Kitapların Gizli Yüreği’ adlı çok özel bir seçkiyle konuğumuz oldu. Bir büyük usta sanatçıyla yapıyoruz ilk açılışımızı. Aydınlı sanatseverlerle Tekstil Park Sanat Galeri’mizde, sanatımızın en kıymetli ustalarını buluşturacağız. Daha nice çağdaş ustalarımızın sergisiyle sanata değer katmaya devam edeceğiz. Sevgi ve sanat eksilmesin yaşantımızdan” diyerek sanat galerisinin çağdaş ve öncü bir merkez olacağını belirtti.



Sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu da, “1980’li yıllardan başlayarak bugüne kadar yaptığım kitap konulu illüstrasyonlarımdan oluşan bir seçkiyi sergiliyoruz. Her kitap ayrı bir dünya, ayrı bir evrendir, kitap bazen karanlıktaki fener, bazen uçurumdaki köprü, bazen kuşun kanadı, gökyüzündeki güneş, topraktaki çiçektir. Arkadaştır, dosttur, her şeydir. Kitabın verdiği ilham ve çağrıştırdığı imgeler bitmek bilmez Bu sergiden sonra da kitap konulu illüstrasyonlarımı sürdüreceğim; benim için bir ömür boyunca sadece kitap ile ilgili resim veya illüstrasyon yapmak mümkündür” diye tanımlayarak bu sergideki eserlerinin önemini vurguladı.



Sanatçının, kitap illüstrasyonlarının yanı sıra çok önemli yazarlarla ilgili çizimlerinin yer aldığı sergi, 14 Temmuz tarihine kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kültür sanat festivali Alışveriş Sokağında stant kiralamaları başladıÖnceki Haber

Kültür sanat festivali Alışveriş Sokağın...

Efeler 09 SFK Aktaşa emanetSonraki Haber

Efeler 09 SFK Aktaşa emanet

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar