08 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Aydında 19 Mayıs coşkusu yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Abone ol
Aydın’ın Efeler Ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı. Kutlama Programında öğrencilerin Hazırlamış Oldukları Gösteriler Ayakta Alkışlandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler ayakta alkışlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 107. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da düzenlenen törenle kutlandı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan tören, Aydın Valiliği önündeki Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Valilik önünden Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’na kadar düzenlenen kortej yürüyüşü sonrası program Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Salondaki tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe; "Bugün burada mlletimizin bağımsızlık yolundaki en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. 19 mayıs yalnızca bir tarih değil, bir milletin ayağa kalkışının umudun bağımsızlık iradesinin sembolüdür. Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlamış, milletimizin azim ve iradesiyle tüm yurda yayılmıştır " dedi.

Program öğrenciler tarafından gençlik adına konuşma, şiirler, halk oyunları, jimnastik, aerobik gösterileri ile devam ederken, Aydın Valisi Osman Varol 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve uluslararası müsabakalarda başarı gösteren sporculara ödüllerini takdim etti. Sporcular tarafında da Vali Varol’a Türk Bayrağı hediye edildi.

Kutlama programı sonrasında protokol Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu önüne kurulan kültürel ve sportif stantlar gezildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şırnakta 115 metrelik Türk bayrağını dalgalandırarak yürüdüler Önceki Haber

Şırnakta 115 metrelik Türk bayrağını dal...

Beşiktaş Arnavutköy Sahilinde midye salyangoz toplamak için denize dalan şahıs 12 saattir aranıyor Sonraki Haber

Beşiktaş Arnavutköy Sahilinde midye saly...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar