02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.3636
EURO34.7938
ALTIN2400.8

ATSO Başkanı Bahar: Odamızın meclis üyeleri seçimlerle göreve gelirler ve fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Başkanı Bahar: Odamızın meclis üyeleri seçimlerle göreve gelirler ve fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptir
Abone ol
Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (atso) Başkanı Ali Bahar Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (atso), 5174 Sayılı Kanun çerçevesinde Kurulan Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu Olduğunu Söyledi.

ANTALYA (İHA) – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, "Odamızın meclis üyeleri, demokratik bir süreç olan seçimlerle göreve gelirler ve bu nedenle meclis toplantılarında fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptirler. Ancak her meclis üyesinin ifade ettiği düşünceler, kurumun tamamının düşüncesi olarak kabul edilmemelidir. Her üye kendi seçmenlerini temsil eder ve farklı görüşlere sahip olabilir" dedi.

ATSO, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından yayınlanan bildiriye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 22 Ağustos 2023 tarihli ATSO Meclis toplantısında bir meclis üyesinin konuşmasında TMMOB’a bağlı meslek odalarına karşı haksız ve mesnetsiz söylemlerde bulunduğunun dile getirilmesi ve konuşmanın ATSO Meclis kürsüsünden yapılmış olması nedeniyle ATSO’nun kurumsal kimliğini bağlayıcılığı göz önünde bulundurularak, ATSO tarafından konuya açıklık getiren kayıtlara geçecek düzeltici bir açıklama yapılana kadar TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu’na bağlı meslek odaları olarak ATSO ile paydaş olunan tüm çalışmalara katılımların askıya alınacağının belirtildiği hatırlatıldı. ATSO Başkanı Ali Bahar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Önemle belirtmek gerekir ki Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, 5174 Sayılı Kanun çerçevesinde kurulan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Odamızın meclis üyeleri, demokratik bir süreç olan seçimlerle göreve gelirler ve bu nedenle meclis toplantılarında fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptirler. Ancak her meclis üyesinin ifade ettiği düşünceler, kurumun tamamının düşüncesi olarak kabul edilmemelidir. Her üye kendi seçmenlerini temsil eder ve farklı görüşlere sahip olabilir. Dolayısıyla meclis üyelerinin görüşleri genellikle kişisel veya meslek grubu üyelerinin düşüncelerini yansıtır ve tüm kurumun resmi görüşünü belirlemez. Bu noktada meclis üyemiz tarafından söylenen sözler ve açıklanan düşünceler, odamızın resmi görüşlerini yansıtmamaktadır. Meclis üyeleri kendi kişisel düşüncelerini ifade etmek hakkına sahiptirler. Bu nedenle meclis üyelerinin kişisel beyanları, kurumun tamamının resmi pozisyonunu temsil etmez” ifadelerine yer verdi.

Bahar, “Odamızın kuruluş ve işleyişini düzenleyen 5174 Sayılı Kanun’un 11’inci maddesi gereğince odanın hukuki temsilcisi ve icra makamı yönetim kurulu başkanıdır. Bu çerçevede odamız nam ve hesabına resmi açıklama yapma, yazılı ve sözlü irade beyanında bulunma görevi esasen yönetim kurulu başkanına aittir. Sonuç olarak yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmayan açıklamalar, odamızın resmi görüşünü belirlemez. Her meclis üyesi, kendi düşünce ve görüşlerini ifade etme hakkına sahiptir. Odamızın resmi görüşleri, kurumun yönetim organları tarafından belirlenir ve ilgili prosedürlere uygun olarak açıklanır. Dolayısıyla fikir ve düşüncelerini beyan etmekte özgür olan meclis üyesinin kişisel açıklamaları, odamızın resmi pozisyonunu temsil etmemektedir. Kaldı ki Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, bahse konu meclis üyesinin konuşmasından sonra odaların gelirlerinin olmadığına ancak odaların kentin ve sivil toplumun gelişmesi için çok gerekli olduğuna, bunun için odaların yetkili olması konusunda bir mevzuat çalışması yapılmasını desteklediğine, odalara destek olma konusunda tarafsız bir şekilde elinden geleni yapmak ve onlara yardımcı olmak istediğine dair açıklamalarda bulunmuştur” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunun yıldızıÖnceki Haber

Samsunun yıldızı

Deniz ve kumuyla ünlü Suluada’da tur tekneleri için ”plaja mesafeli bağlama yeri” talebiSonraki Haber

Deniz ve kumuyla ünlü Suluada’da tur tek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar