160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Atıl malzemeler arama kurtarma ve iş güvenliği parkuruna dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atıl malzemeler arama kurtarma ve iş güvenliği parkuruna dönüştü
Abone ol
Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Arama Kurtarma Ve Iş Güvenliği Parkuru

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin geri dönüşüm malzemeleri kullanarak oluşturduğu, birçok kurum ve kuruluşun arama-kurtarma tatbikatı yapıp, iş güvenliği eğitimleri alacağı Kentsel Arama Kurtarma ve İş Güvenliği Eğitim Parkuru törenle açıldı. Yangın söndürme helikopterinin de kullanıldığı gerçeği aratmayan tatbikat nefesleri kesti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) tarafından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak oluşturulan, kentteki birçok kurum ve kuruluşun arama-kurtarma tatbikatı yapıp, iş güvenliği eğitimi alabileceği Kentsel Arama Kurtarma ve İş Güvenliği Eğitim Parkuru açılış töreni gerçekleştirildi. Denizli’nin afetlere daha da hazırlıklı olması ve iş kazalarının en aza indirgenmesi amacıyla yapılan tesisin açılışının ardından 4 aşamadan oluşan geniş detaylı bir tatbikat yapıldı.

“İnsanımıza en üst seviyede faydalı olmaya gayret edeceğiz”

Başkan Osman Zolan, “Büyükşehir DESKİ olarak hazırladığımız bu parkurda afetlere ve arama kurtarmaya yönelik değişik tatbikatlar gerçekleştirilecek. Bugün burada birçok arama-kurtarma çalışmasına katılmış ekiplerimiz var. Tatbikatımız gerçeği aratmayacak. İnsanımıza en üst seviyede faydalı olmaya gayret edeceğiz. İşte yakın tarihte yaşadığımız 11 ildeki depremde biz de ekiplerimizle bölgeye gittik. Burada bulunan birçok arkadaşımız oradaydı. Orada aslında işin vahameti, zorluğu ve afetlere hazırlığın ne kadar önemli olduğunu gördük. İnşallah bu hassasiyetle, bu yürüyüşümüze güçlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu ve iş kazalarına karşı da gerekli eğitim ve uygulamaların bu alanda yapılacağını anlatan Başkan Zolan, “Tatbikattan sonra da iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitim parkurumuzun da açılışını gerçekleştireceğiz. Burası her kurumumuza açık ve kullanmaları serbesttir” dedi.

Tatbikat nefesleri kesti

Konuşmanın ardından yangın söndürme helikopterinin de katıldığı 4 aşamadan oluşan tatbikata geçildi. Tatbikatta Denizli’de meydana gelebilecek bir deprem senaryosu canlandırıldı. İlk istasyonda kimyasal sızıntı köpekle arama ve medikal kurtarma, İkinci istasyonda deprem kaynaklı yangın akustik dinleme ve kurtarma, üçüncü istasyonda sesle arama ve dikey kurtarma ve dördüncü istasyonda ise havai hat ile kurtarma gerçekleştirildi. Nefesleri kesen tatbikat gerçeği aratmadı. Başarılı geçen tatbikatın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler tesisi inceleyerek parkurlar hakkında bilgi aldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sinopta uyuşturucu ticaretine 2 tutuklamaÖnceki Haber

Sinopta uyuşturucu ticaretine 2 tutuklam...

Boğulma vakalarının arttığı Samsunda 10 bölgede denize girmek yasaklandıSonraki Haber

Boğulma vakalarının arttığı Samsunda 10...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar