27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Atatürkün Niğdeye gelişinin 90. yıldönümü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürkün Niğdeye gelişinin 90. yıldönümü kutlandı
Abone ol
Niğde’nin Onur Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama programı çerçevesinde Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar Niğde Tren Garı önünde bir araya geldi. 1934 yılında Atatürk’ün Tren Garında karşılanması nedeniyle Niğde Garı önünde buluşan kalabalık ardından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90. yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında devam etti.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Benim Niğde’ye alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir, Niğdeliler Milli Mücadelede en büyük dayanaklarımızdan olmuştur diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 90 yıl önce Niğde’ye teşrif etmişlerdir. Tüm Niğdelilerin onur günü olarak kabul ettiği o gün, kentte büyük bir heyecan olmuştur. 7’den 70’e herkes Atatürk’ü karşılamak için tren garına akın etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgü dolu sözlerine mazhar olan Niğdeliler, tarih boyunca vatan savunmasında her zaman en ön saflarda yer almışlardır. Sadece Kurtuluş Savaşı’nda değil terörle mücadele de ne zaman ve nerede ihtiyaç olursa Niğde’nin bağrından nice kahramanlar çıkmış bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Ülkemizin var olan değerlerini koruyarak, Ata’mızın gösterdiği hedefler doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Niğde Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir Şeref Defterini imzaladı. Program, Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün Niğde’ye gelişi ve eski Niğde fotoğraflarından oluşan serginin açılışı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine “Hidrojen ve Yakıt Pilleri” Projesine Önemli DestekÖnceki Haber

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine “Hi...

Nilüferin sultanları deplasmandan 3 puanla döndüSonraki Haber

Nilüferin sultanları deplasmandan 3 puan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar