27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Atatürk Sergisi için son günler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk Sergisi için son günler
Abone ol
Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Folkart’ın Hazırladığı 29 Ekim 2023 Tarihinde Ziyarete Açılan Muhteşem Atatürk Sergisi 30 Mart 2024 Tarihinde Kapanıyor.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Folkart’ın hazırladığı 29 Ekim 2023 tarihinde ziyarete açılan muhteşem Atatürk Sergisi 30 Mart 2024 tarihinde kapanıyor.

Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndaki unutulmayan bir dizeden ilham alınan ve hazırlanışı tam yedi yıl süren; “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” isimli sergi yoğun ilgi görüyor. Folkart Gallery Koordinatörü Fahri Özdemir’in proje direktörlüğünü üstlendiği sergi İzmir’in ardından Ankara’da açılacak.

Sergide Atatürk’ün Türkiye’de ilk kez kamuoyu ile paylaşılan 150 adet yayımlanmamış fotoğrafıyla birlikte, Atatürk’ün kullandığı, bilinmeyen birçok obje de bulunuyor.

Bu objeler arasında Atatürk’ün sigara tabakaları, bastonu, kravatı gibi örnekler yer alıyor. Atatürk’ün bazı kişilere imzaladığı fotoğraflarla birlikte yerli ve yabancı fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar, serginin dikkat çekici bölümünü oluşturuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel yazışmalarının orijinalleri, el yazması mektupları, madalyalar, en kritik anlardaki telgrafları, serginin bir başka dikkat çekici unsurları arasında. Sergide; Atatürk’ün kendi el yazmaları, annesi Zübeyde Hanım’ın mektubu, Atatürk ile ilgili dönem afişleri, belgeler ve birçok dönemsel gazete ve dergi örnekleri, yüz yıl önce kullanılan Cumhuriyet ve Atatürk için üretilmiş çok özel objeler yer alıyor.

İzmir’de halka ücretsiz sunumu 30 Mart 2024 tarihinde sona erecek bu kıymetli sergi bir Folkart Prodüksiyonu olarak, önce Ankara, sonra İstanbul’da sanatseverlerin karşısına çıkacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri uzay için çip tasarladıÖnceki Haber

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri uzay...

Mersinde hırsız Casper yakalanarak tutuklandıSonraki Haber

Mersinde hırsız Casper yakalanarak tutuk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar