160x600
11 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Atalay, "Asla Görevimden Vazgeçmeyeceğim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atalay, "Asla Görevimden Vazgeçmeyeceğim"
Abone ol
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dün gerçekleşen kapalı genel kurulda, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürdü. Atalay, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) resmi hesabından açıklama yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dün gerçekleşen kapalı genel kurulda, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürdü.

Atalay, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) resmi hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yurttaşlar, bu da oldu, bunu da yaptılar. Anayasanın açık; hiçbir kuşkuya yer bırakmayan hükümlerine karşın seçilmiş Hatay milletvekilinin milletvekilliğini "düşürdüler".

Hukuk tanımazlığın, kuralsızlaşmanın bu boyutlara gelmesine yine de şaşırıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu suça ortak edilebilmesine onun adına üzülüyorum."

Atalay, bu durumun memlekete vereceği zararlardan endişe duyduğunu da sözlerine ekledi:

"Kimin hangi hakkı, hangi yetkiyi nasıl kullanacağının öngörülemediği; kuralsızlığın egemen olduğu bu halin memlekete vereceği zararlardan ülkem adına endişe duyuyorum.

Türkiye, bu kuralsızlık, hukuksuzluk deli gömleğine sığmayacak. Hep beraber göreceğiz..."

Atalay, görevden alınmasına rağmen, görevini yapmaya devam edeceğini açıkladı:

"Peki onlar "bitti" dediler diye ben görevimi yapmaya çalışmaktan geri mi duracağım? Asla! Ülkeme, Hatay halkına, yıkılmış bir kentin ortasında oy kullanan insanlara karşı borçluyum.

Zor koşullarda olsa da olanaklarımız çok sınırlı olsa da başta Hatay ve deprem bölgesi olmak üzere; halkımızın, emeği ile geçinen yurttaşlarımızın meramına tercüman olmaya çalışacağım.

Eksik ve gediklerimin sorumlusu özgürlüğümü engelleyenlerdir."

Atalay, Hataylılar başta olmak üzere tüm yurttaşların durumu açıklıkla gördüğüne inandığını da vurguladı.

Atalay, 6 Şubat'ta gerçekleşecek olan depremin birinci yıl dönümüne de dikkat çekti:

"Tam bir hafta sonra 6 Şubat. Yarından itibaren ana gündemimiz budur. Uygulamaya bulaşmak istemeyenler, kendini dışında tutmak isteyenler varmış... Uygulamayı bir arayış olarak takdim edenler varmış..."

Atalay, TBMM Başkanı'nın da yurt dışına gitmiş olmasını eleştirdi:

"Milletvekillerinin haklarını korumaktan birinci dereceden sorumlu olan TBMM Başkanı yurt dışına gitmiş...

Başka biçimde takdim etseler de başka yere baksalar da başka yere gitse de, imzaları olmasa da tarihe Anayasa'nın askıya alınmasına ortak olanlar olarak geçecek."

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraşta soğuktan buzul sarkıtları oluştuÖnceki Haber

Kahramanmaraşta soğuktan buzul sarkıtlar...

‘Kutadgu Biligden yerel yöneticilere tavsiyeler konulu konferansSonraki Haber

‘Kutadgu Biligden yerel yöneticilere tav...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar