Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Arnavutluk Büyükelçisi Blerta Kadzadej ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz’ü ağırladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Arnavutluk heyetini ve basın dünyasının önemli isimlerini makamında ağırladı.
Arnavutluk Büyükelçisi Blerta Kadzadej, diplomatlar Nertila Doka ve Brizida Nina ile birlikte Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ziyarette bir araya geldi.
Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, 6 Şubat depremlerinin ardından kentin yeniden ayağa kalkma süreci ele alındı. Heyet, depremden hemen sonra Hatay’a geldiklerini hatırlatarak, şehrin kısa sürede dünyanın en büyük şantiyelerinden birine dönüşen yeniden inşa sürecindeki ilerlemeyi yerinde inceleme fırsatı buldu.
Ziyaretin özellikle ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Arnavutluk heyeti, Hataylı vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla 150 kişilik iftar programı düzenledi. Programda iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışma mesajları öne çıkarken, dualar birlikte edildi.
Ziyaret kapsamında Başkan Öntürk, Büyükelçi Blerta Kadzadej ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Karagöz’e makamında hediye takdim etti.
Başkan Öntürk ayrıca resmî sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, nazik ziyaretlerinden dolayı Kadzadej ve Karagöz’e teşekkür etti.
Hatay’da devam eden yeniden inşa süreci, uluslararası dayanışma ve diplomatik temaslarla moral bulmaya devam ediyor.
Yorum Yazın