160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

AÖB Kitap Okuma Akademisinin konuğu Şair Ali Ural oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AÖB Kitap Okuma Akademisinin konuğu Şair Ali Ural oldu
Abone ol
ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (AÖB) KALEM DÜŞÜNCE KULÜBÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN KİTAP OKUMA AKADEMİSİ’NİN KONUĞU ŞAİR ALİ URAL OLDU.

Anadolu Öğrenci Birliği (AÖB) Kalem Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen Kitap Okuma Akademisi’nin konuğu Şair Ali Ural oldu.


AÖB Kalem Düşünce Kulübü’nün konuğu olarak kente gelen Şair/Yazar Ali Ural Kocasinan Belediyesi Konferans salonunda okurlarıyla buluştu. Ali Ural, mektup yazmanın, mektup beklemenin geçmişte önemli bir ritüel olduğunu, günümüzde ise artık kimsenin postacı beklemediğini, internet yazışmalarında bile imoji işaretleriyle duygularını ifade ettiklerini vurgulayarak bunun iletişimde ilkele dönüş anlamına geldiğini belirtti. Batı dillerini öğrenmek anlamında eğitimde uygulanan yabancı dil eğitiminin bir sömürgecilik uzantısı kültür emperyalizmi olduğunu ifade eden Şair Ural; yabancı dil eğitimini isteyenin ihtiyacı olduğunda öğrenmesi gerektiğini belirtti.


Kur’an’ın ilk emininin okumak olduğunu söyleyen Ali Ural, okumanın kainatı okumak anlamına geldiğini, yazmanın da nitelikli bir okumadan sonra açılan kapı olduğunu, bu kapının da paylaşıma ihtiyaç duyulduğunda açıldığını vurguladı. Deneme yazılarının da çok okunduğunu belirten Ural, deneme yazılarının arkasında bir şair katkısının olmasını önemli bir huşu olduğunu ifade etti.


Okurlarının merak ettikleri soruları da program sonunda cevaplayan Şair Ali Ural ayrıca kitaplarını da imzaladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçekten Erciyeste incelemeÖnceki Haber

Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçekten Erciy...

Akdeniz ilçesinde günde 400 ton çöp toplanıyorSonraki Haber

Akdeniz ilçesinde günde 400 ton çöp topl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar