27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Antalyaspor, okullara iniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalyaspor, okullara iniyor
Abone ol
Antalyaspor Ile Antalya Milli Eğitim Il Müdürlüğü Arasında Gerçekleştirilen Ilköğretim Okullarında Futbola Yatkınlık Taraması Projesi çerçevesinde Ilk Etapta 40 Bin 604 öğrenci Tek Tek Değerlendirmeye Alınacak.

Antalyaspor ile Antalya Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen ilköğretim okullarında futbola yatkınlık taraması projesi çerçevesinde ilk etapta 40 bin 604 öğrenci tek tek değerlendirmeye alınacak.

Antalya Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Antalyaspor arasında işbirliği protokolü imzalandı. Proje, geçtiğimiz günlerde Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Salih Kaygusuz ile Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’nin protokolü imzalaması ile resmiyete kavuştu. Protokole göre, Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı ve Altyapı Eğitim Direktörü Hakan Yılmaz öncülüğünde, Antalyaspor altyapı antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenleri, öncelikle merkez ilçelerde bulunan 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 40 bin 604 öğrenciyi futbola yatkınlık değerlendirmesinden geçirecek. Her bir çocuğun tek tek değerlendirileceği çalışma, daha sonra ilçelerde de sürdürülecek.

"Yetenekli çocuklar kayıt altına alınacak"

Yapılacak olan değerlendirme, Antalya’nın öz kaynaklarının ön plana çıkarılması, futbola yetenekli çocukların Antalyaspor Futbol Akademisi eğitiminden geçirilmesi ve A takıma kadar yükselebilmesini amaçlıyor. Yapılacak olan değerlendirme, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de paylaşılacak ve böylece, yetenekli çocuklar ülke genelinde de kayıt altına alınmış olacak.

Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, futbolda altyapıya yapılan yatırımın karşılığının mutlaka alınacağını belirterek, “Antalya genelinde çok sayıda futbola yetenekli çocuk var. Deneyimli antrenörlerimizle birlikte futbola yatkın olan çocuklarımızı tespit edeceğiz. Biz, bu çalışmanın sonunda, başta Antalyaspor A Takımı olmak üzere milli takımlarımıza kadar yükselen Antalyalı bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da 72 milyon 90 bin makaron ele geçirildiÖnceki Haber

Adana’da 72 milyon 90 bin makaron ele ge...

Tokatta kar yağışı etkili olduSonraki Haber

Tokatta kar yağışı etkili oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar