160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Antalya'da Sel Felaketi: 426 Noktada Su Baskını, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya'da Sel Felaketi: 426 Noktada Su Baskını, 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Abone ol
Antalya'da 13 Şubat 2024 tarihinde etkili olan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. 426 noktada su baskını meydana gelirken, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Antalya'da 13 Şubat 2024 tarihinde etkili olan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. 426 noktada su baskını meydana gelirken, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, 14 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, Antalya'ya Kepez ilçesinde 24 saatte metrekareye 372 kilogram, Muratpaşa ilçesinde 270 kilogram,

Döşemealtı ilçesinde 69 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Yağışların 14 Şubat 2024 saat 18.00'e kadar devam edeceğini ve 15 Şubat 2024 saat 12.00'ye kadar da kısmi olarak süreceğini belirten Karaloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bölgedeki turuncu uyarısını kaldırdığını söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen toplam ihbar sayısının 5 bin civarında olduğunu ve bunun 2 bin 400'ünün su baskını ile ilgili olduğunu kaydeden Karaloğlu, 426 noktada su tahliye çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tarımsal alanda 211 çiftçinin 1200 dekarlık serasının zarar gördüğünü ve 14 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten Karaloğlu, Kepez Devlet Hastanesi'ndeki su baskınının giderildiğini ve hastanenin tekrar hizmete girdiğini ifade etti.

Dün Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı ve Aksu'da okulların tatil edildiğini hatırlatan Karaloğlu, okullardaki eksikliklerin tamamlanarak yarın eğitime tekrar başlanacağını söyledi.

Çallı ve Demokrasi Kavşağı'nda su tahliyesi ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini ve gün sonunda trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirten Karaloğlu,

Kepez-Üniversite hattı tramvay hattının da gün içerisinde tekrar hizmete alınmasını beklediklerini söyledi.

Dün bir binanın zemininde çökme meydana gelmesi nedeniyle bir apartmanın boşaltıldığını ve 26 kişinin geçici barınma merkezlerine tahliye edildiğini belirten Karaloğlu,

binayla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Antalya'ya 20 milyonluk acil yardım ödeneği gönderdiğini hatırlatan Karaloğlu,

zarar tespit çalışmalarının ardından ihtiyaç duyulan ek ödeneğin de valiliğe gönderileceğini söyledi.

AFAD'ın 1000'den fazla gönüllüsünün de vatandaşlara destek olduğunu ve sahadan çekilene kadar tüm sorunların çözüleceğini söyledi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin de yaptığı açıklamada, tüm kurumların seferber olduğunu ve vatandaşlara her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

Şahin, vatandaşlara gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bingölde yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığı 6 metreyi buldu Önceki Haber

Bingölde yüksek rakımlı bölgelerde kar k...

Konyanın üç ilçesi beyaza büründü Sonraki Haber

Konyanın üç ilçesi beyaza büründü

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar