Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Parkinson Günü kapsamında ASFİM’de Parkinson hastalarına yönelik eğitim ve egzersiz programı düzenledi. Uzman doktorların katıldığı etkinlikte hastalara yaşam kalitesini artıracak yöntemler anlatıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü kapsamında Parkinson hastalarına yönelik eğitim ve egzersiz programı düzenleyerek farkındalık oluşturdu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ASFİM tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte hastalar ve yakınları bir araya geldi.
Etkinlikte Parkinson hastalarına özel egzersiz kurslarına katılan bireyler, uzman doktorlar eşliğinde hem bilgilendirildi hem de uygulamalı çalışmalar yaptı.
Program, hastaların günlük yaşam kalitesini artırmayı ve hareket kabiliyetlerini desteklemeyi hedefledi.
Eğitimde Feride Ekimler Şahin Süslü tarafından Parkinson hastalığına ilişkin kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Hastalığın özellikle ileri yaşlarda daha sık görüldüğüne dikkat çekilerek, egzersizin tedavi sürecindeki önemine vurgu yapıldı.
“Parkinson hastalığı genellikle 65 yaş üstü bireylerde görülüyor.
Hareketlerde yavaşlama ve günlük aktivitelerde kısıtlılık oluşturabiliyor.
Egzersizler, hastaların yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynuyor.”
ASFİM eğitmeni Yeliz Durak ise Parkinson’un yalnızca bireyleri değil, aileleri de etkileyen bir süreç olduğunu belirterek düzenli hareketin önemine dikkat çekti.
Programın katılımcılarından Emine Demir, derslerin günlük yaşamına olumlu katkı sağladığını ifade etti:
“Bu derslerin çok faydasını görüyorum. Hareketlerimde büyük değişiklik oldu, kendime güvenim arttı.”
Bir diğer kursiyer Hüseyin Uluışık ise ücretsiz sunulan hizmetin kendisi için büyük bir destek olduğunu söyledi:
“5 yıldır Parkinson ile yaşıyorum. Burada çok gelişme kaydettim.
Bu hizmetler bizim için çok değerli.”
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Parkinson hastalarına yönelik egzersiz ve eğitim programlarının düzenli olarak devam edeceğini belirtti.
ASFİM çatısı altında sürdürülen çalışmalarla hastaların sosyal hayata daha aktif katılımının hedeflendiği ifade edildi.
Yorum Yazın