Antalya'nın Serik ilçesinde gece yarısı yol ortasında patlatılan havai fişek mahalle sakinlerini paniğe sürükledi. Patlama sesine uyanan vatandaşlar deprem ve patlama korkusu yaşarken, olayın faili henüz belirlenemedi.
Antalya'nın Serik ilçesinde gece yarısı cadde ortasında patlatılan havai fişek mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Büyük bir gürültüyle patlayan havai fişek nedeniyle bazı vatandaşlar deprem olduğunu, bazıları ise farklı bir olay yaşandığını düşündü.
Olay, saat 00.02 sıralarında Merkez Mahallesi'nde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, 2 No'lu Sağlık Ocağı'nın yanındaki caddede kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yolun ortasında havai fişek ateşledi.
Gece yarısı peş peşe duyulan patlama sesleri mahallede kısa süreli paniğe neden oldu.
Patlama sesini duyduğunda büyük korku yaşadığını belirten Kadir Kılboz, yaşadığı paniği şu sözlerle anlattı:
"Bir patlama oldu, deprem olduğunu sandım. Hatay'da depremi yaşadığım için çok korktum. Sonra düğün var zannettim."
Patlama sırasında yatsı namazı kıldığını söyleyen Murat Sipahioğlu ise sesin şiddeti nedeniyle endişelendiğini ifade etti.
"Gece patlama sesi oldu, o anda yatsı namazı kılıyordum. Bayağı korktum. Hatta maç var zannettim. Başka yerde havai fişek atılmayınca şüphelendim.
Böyle bir olayın yaşanması kötü. Herkes yatarken meydana geldi. Hamile insanlar var, sabah erken işe gidecek olanlar var. İnsanların bunları düşünmesi lazım."
Havai fişekleri ateşleyen kişinin kimliği henüz belirlenemezken, olay mahalle sakinleri arasında tedirginliğe neden oldu.
Gece yarısı yaşanan olayın ardından vatandaşlar, yerleşim alanlarında kontrolsüz şekilde havai fişek kullanılmaması gerektiğini belirterek yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Yorum Yazın