160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Antalya’da EYT’lilerin üçte birine yakını emeklilik için başvurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da EYT’lilerin üçte birine yakını emeklilik için başvurdu
Abone ol
SGK İl Müdürü Beyazıt Ablay: ”Şu ana kadar 29 bin başvuru aldık. Beklediğimiz 100 bin EYT’linin yüzde 29’una tekabül ediyor”

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Beyazıt Ablay, kentte emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yaklaşık üçte birinin başvuru yaptığını ve iki günde 420 kişiye maaş bağladıklarını bildirdi.

SGK İl Müdürlüğünde düzenlenen "İlk Başvuru, İlk Maaş, İlk EYT'li" programında, yapılan düzenlemeyle emekliliğe hak kazananlara aylık bağlandığına dair ilk maaş döküm belgeleri verildi.

Törende konuşan İl Müdürü Ablay, emeklilikte yaşı bekleyen sigortalıların heyecanına ortak olduklarını, yoğun bir süreç yaşadıklarını dile getirdi.

EYT'lilere yönelik düzenleme kapsamındaki çalışmaları titizlikle yürüttüklerini anlatan Ablay, şunları kaydetti:

"Antalya'da, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve prim gün sayısıyla yıl şartını yerini getiren yaklaşık 100 bin sigortalı yeni düzenlemeden faydalanabiliyor. Şu ana kadar 29 bin başvuru aldık.

Beklediğimiz 100 bin EYT'linin yüzde 29'una tekabül ediyor. Antalya'daki EYT'li sigortalıların yaklaşık üçte birinin talebini almış bulunuyoruz. İki günde 420 sigortalımızın emekli aylığını bağladık."

Tüm tedbirleri alarak, her başvuruyu değerlendirdiklerini vurgulayan Ablay, vatandaş odaklı hızlı, etkili ve sürdürülebilir hizmet sunduklarını, başvuru yapan her emeklinin aylıklarının en sürede bağlanacağını sözlerine ekledi.

Maaş döküm belgesini alırken gözyaşı döktü

Emekli olduğunu gösteren maaş belgesini alırken gözyaşı döken Müzeyyen Kurban da 15 yaşında çalışma hayatına girdiğini, hem okula gidip hem çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır emeklilik beklediğini ifade eden Kurban, "28 sene çalıştık. Çok mutluyum, gururluyum. 7 yıldır bugünü bekliyordum." dedi.

Antalya'da EYT'den ilk emekli olan Mert Esmen ise güzel bir ana şahitlik ettiklerini, emekliliğin kendisine güç verdiğini dile getirerek, "Emekli olmak daha rahat yurt dışı seyahatlerine çıkabilme imkanı sağlıyor. İlk maaşımı iki oğlum için harcayacağım." diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli SGKda EYT yoğunluğu sürüyorÖnceki Haber

Denizli SGKda EYT yoğunluğu sürüyor

Şükriye ebenin deprem günü ölen çocuğunun adı yeni doğan bebekte yaşayacakSonraki Haber

Şükriye ebenin deprem günü ölen çocuğunu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar