19 Eylül 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne “Genç Dostu Kent” Ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne “Genç Dostu Kent” Ödülü
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik katılımcı ve kapsayıcı yerel yönetim çalışmalarıyla “Genç Dostu Kent: İyi Yönetişim Teşvik Ödülü” kazandı. Ödül, Ankara’da düzenlenen TBB Genç Dostu Kentler Zirvesi’nde takdim edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik yürüttüğü projeler ve katılımcı yerel yönetim anlayışı sayesinde “Genç Dostu Kent: İyi Yönetişim Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.

Ödül, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen I. Genç Dostu Kentler Yönetişim Zirvesi ve Ödül Töreni’nde verildi.

Törene TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve çok sayıda belediye temsilcisi katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Başkan Vekili Büşra Özdemir, Vahap Seçer’in elinden aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM) ve Türkiye Avrupa Vakfı (TAV) ortaklığında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle yürütülen “Anlamlı ve Kapsayıcı Gençlik Katılımının Geliştirilmesi (AKRAN) Projesi” kapsamında değerlendirildi.

Çalışmada belediyeler; 84 üst ve 71 alt gösterge üzerinden analiz edilerek “Genç Dostu Belediye Yönetişim Endeksi – Büyükşehirler” raporuna dahil edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmaları arasında şu projeler öne çıktı:

Gençlik Kampı Eğitim Merkezi

HUB Antalya Girişimcilik Merkezi

Erasmus programları ve uluslararası gençlik projeleri

Genç Antalya Gönüllüleri ağı

Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya’nın genç dostu bir kent vizyonuyla hareket ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gençlik Kampı Eğitim Merkezi, HUB Antalya Girişimcilik Merkezi, Erasmus projeleri ve Genç Antalya Gönüllüleri gibi birçok projeyi hayata geçirdik.

Türkiye’de bir ilk olan yerel gençlik politika belgemizle birlikte Antalya’da yönetimi gençlerle birlikte şekillendiriyoruz.”

Özdemir, gençlerin karar alma süreçlerinin merkezinde yer aldığını vurgulayarak Antalya’nın geleceğe gençlerle yürüdüğünü ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanından çocuklarda kene ısırıklarına karşı uyarı: Çocuklar kene ısırığının farkına varmayabilir Önceki Haber

Uzmanından çocuklarda kene ısırıklarına...

Resim sergisi büyük ilgi gördü Sonraki Haber

Resim sergisi büyük ilgi gördü

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar