160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Angut kuşlarının kartpostalları aratmayan görüntüleri mest etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Angut kuşlarının kartpostalları aratmayan görüntüleri mest etti
Abone ol
Tepebaşı Ilçesinde Bulunan Keskin Göleti’nin Kenarına Tüneyen Angut Kuşlarının Görüntüleri Adeta Kartpostallık Manzaralar Sunuyor. Renkleri Ile Kendine Hayran Bırakan, Sesleri Ile Huzur Veren Kuşlar Dronla Havadan Görüntülendi. Sık Sık Suya Dalıp çıkan Angutlar Bazı Insanlar Tarafından ördek Sanılıyor. ördek Zannedip Kuşları Avlanmak Isteyen Vatandaşlar Ise Bölgede Yaşayanlar Tarafından Uyarılıyor. Nedeni Tam Olarak Bilinmese De Bir Rivayete Göre Angut Kuşunu Avlayan Kişinin Işlerinin Rast Gitmediği Belirtiliyor.

Eskişehir’de vatandaşlarca avlanması uğursuzluk sebebi olarak bilinen ve gölet kenarına tüneyen angut kuşları güzel manzaralar oluşturdu.

Tepebaşı ilçesinde bulunan Keskin Göleti’nin kenarına tüneyen angut kuşlarının görüntüleri adeta kartpostallık manzaralar sunuyor. Renkleri ile kendine hayran bırakan, sesleri ile huzur veren kuşlar dronla havadan görüntülendi. Sık sık suya dalıp çıkan angutlar, bazı insanlar tarafından ördek sanılıyor. Ördek zannedip kuşları avlanmak isteyen vatandaşlar ise bölgede yaşayanlar tarafından uyarılıyor. Nedeni tam olarak bilinmese de bir rivayete göre angut kuşunu avlayan kişinin işlerinin rast gitmediği belirtiliyor. Bu sebepten dolayı vatandaşlar adeta kuşların üzerine titriyor. Çocukluğundan bu yana bölgede yaşayan Keskin ve Yukarısöğütönü Mahalleleri Sulama Kooperatifi Başkanı Azmi Caz, konuyla ilgili konuştu.

“Zaten çoğu ördekten ayıramaz”

Angutların oluşturduğu manzaranın güzelliği ve angutlar hakkındaki rivayet hakkında konuşan Azmi Caz, “Onlara bizim halk arasında Angut dediğimiz bir kuş turu ördekgiller familyasından. Çocukluğumuzdan beri bu alanda sürekli konakçıdır. Onlar kesinlikle işte ördek avı gibi falan vurulmaz. Halk arasında biraz önemlidirler, nedenini bilmiyorum. Bir rivayettir; vuranın kişinin işinin rast gitmeyeceği söylenir. Hiç yemedik yiyeni de görmedik. Ördeğe benzer sesi var. Zaten çoğu ördekten ayıramaz. Yaban örneğinin birebir hemen hemen aynısı. Görüntüsü de güzeldir, sesi de güzeldir, uçtuklarında da güzel bir görüntü oluştururlar” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kavşakta araçla çarpışan otomobil galeriye daldı: 3 yaralıÖnceki Haber

Kavşakta araçla çarpışan otomobil galeri...

Adanada torbacı diye tabir edilen 3 uyuşturucu taciri tutuklandıSonraki Haber

Adanada torbacı diye tabir edilen 3 uyuş...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar