20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4101
EURO35.3112
ALTIN2527.3

Anadolunun unutulmaya yüz tutmuş Köroğlu oyunu Tuzlada sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolunun unutulmaya yüz tutmuş Köroğlu oyunu Tuzlada sergilendi
Abone ol
TUZLA’DA DÜZENLENEN ‘TUZLA'DAN ANADOLU'YA KÜLTÜRLER BULUŞMASI’, ANADOLU ŞEHİRLERİNİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNE VE OYUNLARI EV SAHİPLİĞİ YAPTI. ANADOLU’DA ESKİDEN OYNANAN VE ARTIK UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ KÖROĞLU OYUNU DA ETKİNLİKTE RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU.

Tuzla’da düzenlenen ‘Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’, Anadolu şehirlerinin yöresel ürünlerine ve oyunları ev sahipliği yaptı. Anadolu’da eskiden oynanan ve artık unutulmaya yüz tutmuş Köroğlu oyunu da etkinlikte renkli anlara sahne oldu.


Tuzla’da düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması etkinliği ile Anadolu şehirlerinin yöresel ürünleri ve oyunları İstanbul’a taşındı. Anadolu’nun farklı şehirlerine ait yöresel ürünler kurulan stantlarda sergilendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar ise yöresel oyunlarını sergiledi.


Etkinlikte Anadolu’nun eski ve yöresel oyunlarından olan Köroğlu da vatandaşlar tarafından oynandı. Eskiden Anadolu düğünlerinde oynanan ve artık unutulmaya yüz tutmuş Köroğlu oyunu hem eğlenceli hem de renkli anlara sahne oldu. Etkinlikte aynı zamanda farklı yörelere ait oyunlar da oynandı.


Tuzla Tokatlılar Derneği Başkanı Ömer Bolat “Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşmasında bize bu imkanı sağlayan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve ekibine ve teşekkür ediyorum. Öncelikle buradaki hemşehrilerimizle Tokat’ımızın kültürünü, örf, adetlerini yaşattığı için çok mutluyuz. Gençlerimiz her akşam bizleri burada yalnız bırakmıyor. Burada Tokat’ımızın örf ve adetlerini, oyunlarını sergiliyoruz. Köroğlu oyunu bizlerde daha çok köylerde, düğünlerde sergilenirdi. Burada fazla bilen hemşehrilerimiz yok. Ama biz bunu buralarda da yaymayı ve hemşehrilerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.


Saim Bolat, “Bu oyunlar zaten köylerde, düğünlerimizde sergileniyor. Organizasyonda başkanımız ‘bu oyunlarda bizlerle beraber oynar mısın’ dedi. Oynamaya çalışıyoruz şu anda. Vurun diye yalvarıyorlar ama acımaması için vurmuyorum, kıyamıyorum. Düğünlerimizde daha sert vurulurdu. Biz de o zamanlar sopa yedik ama şimdi o kadar sert vuramıyorum” dedi.


Etkinliğe katılan vatandaşlardan Emin Taşova, “Bizde yıllardır gelenek ve görenek haline gelmiş bir oyunumuz. Benim amcam, dayılarım onların amcaları, dayılarının oynamış olduğu bir oyun. Biz onların adetini devam ettirmeye çalışıyoruz. Burada herkes bundan zevk alıyor. Almayan yoktur. Dayak yemek aslında daha güzel bir şey. Bu oyunu o şekilde zevklendiriyoruz. Yoksa biz burada sadece koşsak, dolaşsak, sağa sola kaçsak, bu oyundan zevk almayız. Buradaki arkadaşlar zaten oyunu bildikleri için oynuyor. Daha çok da bilmeyenler dayak yiyor” diye konuştu.


Yöresel Köroğlu oyununu oynayanlar ve etkinlik alanı havadan görüntülendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesirde yakalanan 72 şahıstan 23ü tutuklandıÖnceki Haber

Balıkesirde yakalanan 72 şahıstan 23ü tu...

Kelebek hastası Büşra, kitap fuarında sevenleri ile buluştuSonraki Haber

Kelebek hastası Büşra, kitap fuarında se...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar