16 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2043
EURO35.059
ALTIN2458.5

Anadolu Üniversitesinde ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlarken Kılıçoğlu 100 Yıla Koşuyor başlıklı söyleşi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Üniversitesinde ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlarken Kılıçoğlu 100 Yıla Koşuyor başlıklı söyleşi
Abone ol
Anadolu üniversitesi’nde ‘cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlarken Kılıçoğlu 100 Yıla Koşuyor’ Başlıklı Söyleşi

Anadolu Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlarken Kılıçoğlu 100 Yıla Koşuyor’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi (ANAKARİYER) tarafından gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Eskişehir’in önde gelen sanayi şirketlerinden Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Burak Özaydemir, öğrencilerle bir araya geldi. Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihi ve sanayi sektörünün gelişiminin konuşulduğu etkinlikte Özaydemir sanayi sektörü ve iş hayatına dair pek çok bilgi paylaştı. ANAKARİYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli’nin açılış konuşmalarıyla başlayan ve Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Yakut’un moderasyonunda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve sektör temsilcisi katılım gösterdi.

“Kılıçoğlu, milli iktisat ve sanayiinin yapı taşlarından biri olarak Eskişehir’i temsil etmektedir”

Prof. Dr. Kemal Yakut, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli sanayinin ve kentimizdeki pek çok sektörün gelişmesi için adımlar atan Sabri Kılıçoğlu Millî mücadelenin çeşitli cephelerinde görev almış, savaştan sonra yanmış ve yıkılmış Eskişehir’e gelerek ticari faaliyetlerine başlamıştır. 1943 tarihinde ise kiremit-tuğla fabrikasını satın alarak yeni bir iş sahasını şehre kazandırmıştır. Bu bağlamda Kılıçoğlu, milli iktisat ve sanayinin önemli yapı taşlarından biri haline gelmiş, marka değeri yüksek bir şirket olarak Eskişehir’i temsil etmektedir.”

“Yüzüncü yılımıza ülkemizle beraber koşuyoruz”

Kılıçoğlu’nun dördüncü kuşak temsilcisi olan Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Burak Özaydemir, Kılıçoğlu Toprak A. Ş’nin Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve Cumhuriyet sayesindeki gelişim ve değişimini aktardı. Güncel durumuna ve geleceğe olan bakışlarını açıklayan Özaydemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar ve daha nice yıllarının olmasını temenni ederim. Hepimize büyük emeklerle bırakılan, emanet edilen bu değerin gelecek nesillere aktarılması için bizlere çok iş düşmektedir. Çalışmalıyız, başarılı olmalıyız ve ilerlemeliyiz. Kılıçoğlu temsilcisi olarak 96 yıldır Cumhuriyetimizin çatısı altında faaliyet gösteriyor olmanın gururunu paylaşmak isterim. Ürün çeşitliliği ve kapasite artışı alanında yaptığımız çalışmalarımızla ülkemize önemli bir tesis kazandırdık."

Soru cevap bölümüyle devam eden söyleşinin sonunda bir çekiliş gerçekleştirildi. Çekilişle belirlenen öğrencilere, Özaydemir ve Endel Şirketler Grubu çalışanları tarafından hediyeler verildi. Etkinlik sonunda ANAKARİYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli tarafından Şeref Burak Özaydemir ve Prof. Dr. Kemal Yakut’a teşekkür belgeleri takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisalı öğrenciler, harçlıklarıyla Gazzeye 33 bin lira bağışladıÖnceki Haber

Manisalı öğrenciler, harçlıklarıyla Gazz...

Başkan Ataç Özel Gereksinimli Gençlerle buluştuSonraki Haber

Başkan Ataç Özel Gereksinimli Gençlerle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar